Annonce:
Annonce:

Nye fotovogne: 40 procent flere går i fælden

Efter det samlede antal af fotovogne i Danmark er steget fra 25 til 100 er markant flere fartbøller blevet blitzet af politiet

Flere går i fælden og flere kører med lavere hastighed efter de 75 nye fotovogne er kommer ud på de danske veje, viser tal fra Rigspolitiet. (Polfoto)
Flere går i fælden og flere kører med lavere hastighed efter de 75 nye fotovogne er kommer ud på de danske veje, viser tal fra Rigspolitiet. (Polfoto)
Annonce:
Følg Krimi

Efter politiets markante investering i yderligere 75 fotovogne i 2015 er væsentligt flere bilister blevet blitzet i forhold til sidste år.

Således viser tal fra Rigspolitiet, at 40 procent flere danskere blevet sigtet for hastighedsovertrædelser målt af fotovogne fra sidste forår til dette forår.

Den markante stigning er samtidig kommet, selvom fotovognene har været væsentlig mindre ude på de danske veje, end det var intentionen.

Politichef om øget fotovogns-indsats: Ikke nogen klapjagt

Rigspolitiet har samtidig oplevet en nedgang på gennemsnitshastigheden i forhold til sidste år. Her drejer det sig især om hastigheden på de danske landeveje og i store byer. Den største forbedring ligger dog på de jyske landeveje, hvor gennemsnitshastigheden er faldet med 1,5 km/t.

Fakta

Politiet fik i starten af året tilført 75 af de såkaldte ATK-vogne udover de 25 eksisterende, hvilket har skabt stor debat blandt danskerne.

De er blevet fordelt til landets 12 politikredse alt afhængig af antal uheld, befolkningstal og kørte kilometer.

Hvis målene fra Rigspolitiet skal indfries, så skal hver fotovogn have målt fartbøller på vejene i 1000 timer om året.

Måltalene bliver opgjort på baggrund af reelle timer, hvor fotovognen har målt bilisterne. Hvis politiet har været ude på vejene i deres fotovogne, uden at det teknisk virkede, så er de brugte timer altså ikke talt med.

Annonce:

- Vi kan jo ikke vide, om der er en præcis sammenhæng mellem det øgede antal ATK-vogne og den lavere hastighed. Men vi kan i hvert fald se en målbar nedgang i hastigheden på vejene i de seneste måneder, har Kasper Rosenstand, afdelingsleder i Vejdirektoratet, tidligere sagt i en pressemeddelelse.

Politiet er bagud: Nu slår fotovognene til

'Det virker!'

Rundt om i kredsene mener politiet også, at fotovognene har en god effekt.

- Det virker helt sikkert. Antallet af dræbte falder og gennemsnitsfarten falder. Jeg er ikke i tvivl om, at det hænger sammen med fotovognene. Det betyder meget, om man kører 80 km/t eller 90 km/t, men det tror man måske ikke, når man sidder i sin bil, siger politikommisær Jesper Engelund ved Sydøstjyllands Politi.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Digital arrogance har skabt et samfund med A- og B-borgere
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: