Nye gruopvækkende detaljer i sag om otte-dobbelt likvidering

Ofrene i det otte-dobbelte drab i Ohio, USA, blev skudt mellem tre og ni gange, viser retsmedicinerens obduktions-rapport

Se mere om sagen her

Mere end 200 efterforskere kæmper lige nu mod tiden for at finde gerningsmændene til det bestialske otte-dobbelte drab i Ohio i fredags.

Her blev otte personer fra Rhoden-familien iskoldt likvideret i en aktion, som politiet kalder både 'sofistikeret' og 'nøje planlagt'.

Sent tirsdag aften amerikansk tid har retsmedicineren færdiggjort sin obduktions-rapport af de otte familiemedlemmer, og den afslører nye gruopvækkende detaljer om det kyniske massedrab.

Det skriver nyhedsbureauet AP.

Konklusionen lyder på, at de fleste af ofrene blev skudt mellem tre og ni gange, og at flere af dem havde brud efter tæsk. Retsmedicineren i Hamilton County har også dokumenteret, at ofrene hde skader i hovedet, torso og på andre dele af kroppen. Det fremgår dog ikke, hvilke skader de de fire kvinder, tre mænd og en 16-årig havde pådraget sig hver især.

Otte ofre blev fundet på fire forskellige adresser i Ohio fredag. Foto: John Minchillo/AP Krimi Familie nær udslettet med skud: Pot-farme fundet ved tre hjem

Efter offentliggørelsen har myndighederne ikke ønsket at bidrage med yderligere oplysninger, skriver AP.

Ligeledes har efterforskerne ikke ønsket at oplyse, om de har et motiv for drabene, og om de har nogle mistænkte i kikkerten.

Dette luftfoto viser en af de ejendomme, der er blevet efterforsket i sagen. (Foto: AP)
Dette luftfoto viser en af de ejendomme, der er blevet efterforsket i sagen. (Foto: AP)

Har rystet USA
Sagen om de uhyggelige drab, der har rystet en hel nation, begyndte da politiet fredag fik en anmeldelse om, at to personer lå på gulvet i Rhoden-familiens hus, og at det lignede, at de havde fået en ordentlig omgang tæsk.

Der ventede dog politiet et gerningssted, som de ikke i deres vildeste fantasi havde forestillet sig. De to personer var blevet iskoldt likvideret og i løbet af fredagen fandt politiet yderligere seks ofre fra Rhoden-familien på tre andre adresser i området.

De seneste dage er der dog kommet flere og flere oplysninger frem om familien, der kan være med til at kaste lys over sagen.

Mandag kom det frem, at Rhoden-familien kunne have været involveret i omfattende marihuana-produktion og handel.

Politiet efterforsker et af gerningsstederne. (Foto: John Minchillo/AP) Krimi Jagter otte-dobbelt morder: Familiemedlemmer i fare

Myndighederne fandt nemlig pot-farme på tre af i alt fire adresser, hvor de otte familiemedlemmer blev fundet dræbt.

Kompliceret operation
Mens handel med euforiserende stoffer, karteldannelse eller organiseret kriminalitet ikke umiddelbart er blevet nævnt som egentligt motiv til drabene, så kalder politiets efterforskere alligevel udførelsen af massedrabene for en 'kompliceret operation'.

- Det var en forberedt henrettelse af otte personer. Det var en speciel operation. Den, der udførte drabene, gjorde alt, hvad de kunne, for at besværliggøre efterforskningen og deres tilfangetagelse, siger chefanklager fra anklagemyndigheden i Ohio, Mike DeWine, i et interview med tv-stationen Fox News.

Otte ofre blev fundet på fire forskellige adresser i Ohio fredag. Foto: John Minchillo/AP Krimi Kæmpe dusør udlovet på otte-dobbelt morder

- Dette er ikke en sag, hvor en er blevet sur på en anden og har skudt ham, og hvor der har været et eller flere vidner. Det er en meget, meget anderledes sag, forklarer chefanklageren.

De otte dræbte er Kenneth Rhoden, 44, Christopher Rhoden, 40, Gary Rhoden, 38, Dana Rhoden 37, Clarence “Frankie” Rhoden, 20, Hanna Gilley , 20, Hanna Rhoden, 19, og Christopher Rhoden Jr., 16.

Tre mindre børn - herunder også en helt nyfødt baby - fik tilsyneladende lov til at overleve. Den fire dage gamle baby blev fundet ved siden af sin mor, der var blevet skudt.

Der er endnu ikke anholdt nogen mistænkt, ligesom politiet heller ikke vil fortælle noget om, hvorvidt der efter politiets opfattelse har været flere gerningsmænd til de mange drab.

  Otte personer blevet dræbt i Ohio. Politiet beskriver det som henrettelser (foto: JOHN MINCHILLO, AP) Krimi Politi efter otte dræbte: Det ligner henrettelser