Nye oplysninger i sagen om motorvejs-mysteriet

Politiet har nu fået retskemiske rapporter og obduktionserklæringer i sagen om, en 18-årig piges død på en motorvej

Den 18-årige Margarita blev påkørt på dette sted på Holbækmotorvejen  tæt ved Kirke Sonnerup  11. maj. Foto: (Alarm112danmark.dk)
Den 18-årige Margarita blev påkørt på dette sted på Holbækmotorvejen tæt ved Kirke Sonnerup 11. maj. Foto: (Alarm112danmark.dk)

Midt og Vestsjællands Politi har i dag fået den endelige obduktionsrapport og svar på retskemiske prøver i sagen, om den 18-årige Margaritas mystiske død på Holbækmotorvejen 11. maj.

En af de ting, der har været undersøgt var, om pigen var påvirket af stoffer eller beruset, da hun blev sat af en bekendts bil på motorvejen, og siden blev påkørt og dræbt.

De retskemiske prøver har fastslået, at pigen ikke havde narkotiske stoffer i blodet, oplyser efterforskningschef Ove Petersen til Ekstra Bladet.

Pigen havde dog en alkoholpromille, har prøverne vist. Politiet vil ikke udtale sig om den præcise promille, men siger, at den på ingen måde var voldsom.

Læsioner var et springende punkt
Et springende punkt i sagen om den 18-åriges voldsomme død var nogle læsioner, som pigen havde. For kunne de stamme fra noget, der var sket, før pigen blev kørt over på motorvejen.

Hvis Margarita havde fået nogle skader og var konfus kunne det måske forklare det mystiske, at hun pludselig lå på asfalten ude i overhalingsbanen, hvor hun blev kørt over af en bilist. Den bilist havde ikke set pigen på vejen, men trak ud for ikke at ramme en anden bilist, der netop havde opdaget den liggende pige på motorvejen og derfor holdt ind til siden med katastrofeblink på.

Ove Petersen siger med obduktions-erklæringen i hånden, at de læsioner den afdøde pige havde, dog alle kan være forenelige med det faktum, at hun blev kørt over.

- Om hun er kommet til skade før, hun bliver kørt over, kan vi ikke afvise, men obduktionserklæringen peger på, at alle skaderne godt kan hidrøre fra, at hun blev kørt over, siger han.

Politiet har ingen forventning om, at de bliver klogere på sagen i forhold til de retslægelige erklæringer, men efterforskningen af pigens død fortsætter med blandt andet flere afhøringer.

Mand sigtet i sagen
En 22-årig mandlig bekendt blev kort efter Margaritas død sigtet efter en paragraf i Straffeloven, der handler om at bringe andres liv i fare ved, at han satte den 18-årige Margarita af på motorvejen.

Han har sagt, at de to havde haft et skænderi i vognen, hvorefter pigen blev sat af. Forbipasserende bilister har set pigen stige ud af en vogn, der hurtigt fortsatte væk fra stedet. 

Liget af den 18-årige pige blev først frigivet til de pårørende i sidste uge efter meget omfattende retslægelige undersøgelser.

Margarita blev herefter begravet.

Læs interview med Margaritas familie her:

Margarita fik et alt for kort liv, men blev det taget fra hende, eller valgte hun selv at forlade denne verden? Foto: Privat Plus Motorvejsmysteriet: Hvad skete der med Margarita?