Nye spor i sag om drengemord: Nu kan Frankrigs største mysterium være løst

For over 30 år siden blev liget af en lille dreng fundet, men det blev morderen ikke. Nu kan der være gennembrud i sagen. Det franske politi har afhørt tre familiemedlemmer i forbindelse med forbrydelsen

Den lille Gregory blev dræbt. Foto: AP
Den lille Gregory blev dræbt. Foto: AP
Følg Krimi

Den franske dreng Gregory Villemin er en af de største gåder i fransk kriminalhistorie.

For 32 år siden blev liget af den dengang 4-årig dreng fundet i en fransk flod - men morderen er stadig på fri fod.

Nu er tre personer blevet afhørt af det franske politi. Det drejer sig om et par i 70'erne og en kvinde - og de menes alle at være i familie med drengens far. 

Det skriver det britiske medie BBC News.

Måske kidnappet
Mordet er aldrig blevet opklaret, men på grund af den nu mere avanceret DNA-teknologi kan det måske være et værktøj for politiet.

I timerne før liget af Gregory Villemin blev fundet den 16. oktober 1984, var hans hænder og fødder bundet.

Drengens onkel har tidligere fortalt, at han modtog et opkald fra en person, som sagde, at drengen var blevet kidnappet. Det samme skete dagen efter, da drengens forældre modtog et brev om, at deres søn var død som et led i et hævngerning.

Kæmpe familiedrama
Den følgende måned blev farens fætter, Bernard Laroche, arresteret, da hans svigerinde vidnede imod ham. Han blev frifundet igen året efter, da svigerinden tog sit vidneudsagn tilbage. Men fætteren blev få uger efter sin løsladelse skudt af drengens far, Jean-Marie Villemin.

Faren tilbragte flere år bag tremmer for mordet på sin fætter, og drengens mor Christine Villemin tilbragte også tid i fængsel mistænkt for mordet på sin søn. Hun blev senere frifundet - og tildelt erstatning.

De anonyme telefonopkald og breve fortsatte gennem årene, og sagen blev genåbnet i 2000 og senere i 2008 i et forsøg på at identificere DNA fra brevene. Her blev der fundet DNA fra tre forskellige personer - men ingen blev identificeret.

I 2013 meddelte det franske politi, at DNA-tests ikke havde bragt dem videre i sagen.

Men onsdag kom de måske tættere på, da efterforskere var på besøg hos et par i 70'erne, der bor ved den flod, som Gregory Villemin blev fundet i. Parret er farens onkel og tante.

De er blevet varetægtsfængslet under mistanke for meddelagtighed eller hjælp til modet på den lille drenge for 32 år siden. Den tredje person, der er i politiets varetægt, er farens halv-søster.

Desuden er farens bedstemor blevet taget med af det franske politi som vidne.

Anklager: søger svar
Jean-Jacques Bosc, der er anklager i sagen, fortæller at efterforskerne har pågrebet 'mennesker tæt på sagens kerne'. Og ved anholdelsen håbede politiet på at få svar på de spørgsmål, de havde.

Lokale journalister, der har fulgt sagen tæt, påpeger, at ingen af de afhørte er mistænkte for mordet på Gregory Villemin.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

De står tilbage og ligner idioter