Nye spor i sagen om forsvundne Lisa

17-årige Lisa Holm forsvandt søndag aften. Efter intens efterforskning har svensk politi fundet nye spor

17-årige Lisa Holm forsvandt søndag aften på vej hjem fra arbejde på en svensk café. (Politifoto)
17-årige Lisa Holm forsvandt søndag aften på vej hjem fra arbejde på en svensk café. (Politifoto)

Sverige har været på den anden ende siden 17-årige Lisa Holm forsvandt på vej hjem fra arbejde søndag aften.

Lisa Holm forsvandt efter hun fik fri fra arbejde på en café omkring klokken 18.30 søndag den 7. juni. Hun SMSede til sine forældre for at sige, hun var på vej hjem, men dukkede aldrig op.

Svensk politi arbejder ud fra en teori om, at den kønne blonde pige er blevet kidnappet, da hun skulle til at starte sin cirka 50 kilometer lange knallertkøretur fra caféen i Kinnekulle til sit hjem i Skövde, der ligger cirka 150 kilometer nordøst for Göteborg.

Nye fund
Dagen igennem har politiet finkæmmet cafeen og området rundt om cafeen i jagten på nye spor, der kan gøre dem klogere på, hvad der er sket med den unge pige.

I følge den svenske avis Aftonbladet, har den minutiøse eftersøgning ført til, at man har fundet 'personlige ejendele' af de 17-åriges.

Det svenske politi vil dog ikke på nuværende tidspunkt fortælle præcis, hvad man har fundet. Man oplyser dog, at familien har identificeret genstandene som Lisa Holms.

Aftonbladet skriver, at en del af tingene er fundet på en nærliggende eng til avisen siger talsmand for det svenske politi Stefan Gustafsson:

- Fundne er ikke blevet gjort i direkte forbindelse med hinanden, men ikke desto mindre er der en rød tråd i det, lyder det fra Stefan Gustafsson, der dog ikke vil afsløre, hvilken sammenhæng efterforskerne ser i sporerne.

Området undersøgt i dagevis
Området hvor den 17-årige pige forsvandt er blevet gennem søgt i dagevis.

I første omgang var det Lisa Holms forældre der, da de først gik ud for at lede efter datteren, fandt hendes knallert ved hendes arbejdsplads. Nøglerne sad stadig i tændingen. Der var også en pose af pigens ting, men hendes styrthjelm manglede.

I mandags fandt politiet i en nærliggende stald en motorcykelhandske, som Lisa Holms far siger, tilhører hans datter.

Et par kilometer syd for caféen har man også fundet dele af en smadret iPhone, som DNA-analyser har bekræftet, tilhørte pigen. Telefonen har ikke været i tændt siden Lisa Holms sendte besked om, at hun var på vej hjem.

Lisa Holm er 165 centimeter høj, har langt lyst hår og er slank figur. Hun skulle have været iført en rød/hvid Henry Lloyd jakke og sorte Adidas bukser eller jeans.

1 af 2 Mellem 10 og 20 hundepatruljer blev onsdag sat ind i eftersøgningen efter den 17-årige Lisa Holm, som forsvandt på vej hjem fra sit arbejde på en café i Kinnekulle i Sverige. (Foto: ANDERS YLANDER/EXPRESSEN)
2 af 2 17-årige Lisa Holm forsvandt søndag aften på vej hjem fra arbejde på en svensk café. (Politifoto)