Nyt angreb på moske i Sverige

Få hundrede meter fra moskeen der i går var udsat for et brandattentat er endnu en moske i nat blevet angrebet, fortæller svensk politi

Sådan så det ud, da en moske blev udsat for brandattentat den 25/12. Den seneste ildspåsættelse skete få hundrede meter fra
Følg Krimi

Få hundrede meter fra den moske der i går blev raseret af en voldsom brand i forbindelse med et brandattentat i den svenske forstad Eskilstuna, er endnu en moske i nat blevet udsat for hærværk.

Det skriver den svenske avis Ekspressen fredag eftermiddag.

- I løbet af natten har nogen smadret et vindue i en anden moske og beskadiget to biler ude foran mosken, siger talsmand for politiet i Södermanland, Lars Franzell ifølge avisen.

Storbrand i svensk moské: 'Folk sprang ud i panik'

På bilerne var sidespejlene sparket af, mens en bagrude var smadret. På mosken havde de endnu ukendte gerningsmænd forsøgt at kaste en sten igennem ruden, men kun den ene side af termoglasset var blevet smadret.

Politiet er nu gået i gang med at klarlægge, hvorvidt nattens hændelse har forbindelse til den voldsomme brand der i går hærgede en anden moske få hundrede meter derfra, hvor i alt fem personer måtte køres på skadestuen og i alt 70 personer blev evakueret.

- Det vidnet siger gør det gældende, at det lige så godt kan være en fulderik, der er kommet forbi. Mosken er meget anonym og man skal vide, at den ligger netop der, siger Roland Lindkvist fra Södermanland politi til Aftonbladet.

Mistænker politisk motiv

Politiet mistænker at gårsdagens moske brand kan være sket med baggrund i et politisk motiv og kriminalteknikerne er derfor gået grundigt tilværks for at sikre spor i den voldsom brandskadede bygning.

Blandt andet har man fået forstærkning fra det svenske sikkerhedspoliti Säpo, der nu er indtrådt i efterforskningen.

Minister: Moské-brand angriber religionsfriheden

- Vi iværksatte vores arbejde første juledag med at indhente information såvel på nettet som i forskellige kriminelle miljøer. Vi indsamler ny information fra både åbne kilder og personkilder ud fra den betragtning, at der kan være tale om en politisk motiveret forbrydelse, siger Säpos pressechef, Sirpa Franzén.

Myndighederne gennemgår også ældre informationer fra tidligere efterretningsarbejde i såkaldte kriminelt aktive miljøer.

- Säpo har en viden, som strækker sig over længere tid, og som går mere i dybden. Men vi må se om det kan hjælpe politiets videre efterforskning, siger Franzén.

BREAKINGBREAKING
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+