Nyt bandeskyderi i Aarhus: Unge mænd ramt i benene

To unge mænd blev beskudt natten til lørdag

Følg Krimi

To mænd med tilknytning til en bandegruppering er natten til lørdag blevet skudt i benene på Hasle Centervej i Aarhus Vest.

Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Bandemedlem snød sig til 120.000 skattekroner: I krig på kontanthjælp

'Politiet fik en anmeldelse kl. 1.15 om, at to personer var blevet skudt ud for en boligblok i boligkomplekset Bispehaven. De to mænd er til behandling for deres skudsår - ingen af dem er i livsfare', lyder det fra politiet.

Skudepisode mellem stridende bander: En tredje person sigtet for drabsforsøg

Østjyllands Politi er nu i fuld gang med at efterforske skudepisoden, som er endnu en i rækken af banderelaterede sammenstød i Aarhus den seneste tid.

Politiet: 21-årig mand ramt af flere skud

- Vi fortsætter den øgede indsats og patruljering i området, og vi er fortsat massivt til stede i Aarhus Vest. Nu skal den videre efterforskning afklare, hvad der præcist er sket, og hvad motivet er. Vores umiddelbare vurdering er, at skyderiet har forbindelse til den verserende bandekonflikt i området, siger politiinspektør Jesper Bøjgaard Madsen.

Aarhus ramt af heftige bandeopgør: Så voldsomme er kampene

Samtidig lyder det i pressemeddelelsen, at det fortsat er politiets vurdering, at borgerne trygt kan færdes i området.

Gerningsmænd jages: Skød 27-årig i benet

Af hensyn til den videre efterforskning kan Østjyllands Politi foreløbigt ikke fortælle nærmere om den konkrete skudepisode. Politiet kan heller ikke oplyse, hvilke grupperinger, der er tale om.

Østjyllands Politi har de seneste uger forsøgt at gøre en massiv indsats mod bandemiljøet i Aarhus, som en bevidst strategi for at undgå flere bandekonflikter i byen.

Sidst i maj slog politiet til ved en større aktion i Gellerup Parken i det vestlige Aarhus og anholdte kortvarigt 70 personer i forbindelse med flere uroligheder i området.

Blot en uge efter slog politiet igen til og anholdte flere personer i forbindelse med et andet skyderi i Bispehaven. Her er tre nu sigtet for drabsforsøg.

Ekstra Bladet har tidligere beskrevet, hvordan den københavnske bandegruppering Loyal to Familie angiveligt arbejder på at sætte sig på det aarhusianske miljø.

- Vi vil hverken have Loyal To Familia eller andre bander i Aarhus Vest, hvor der bor tusindvis af fredelige mennesker. Det store fredelige flertal skal ikke risikere at blive fanget i en krydsild mellem to kriminelle grupperinger. Det vil vi simpelthen ikke acceptere, og derfor går vi så offensivt til værks, har vicepolitiinspektør René Raffo tidligere sagt til Ekstra Bladet.

Frygter ikke straf: Berygtet bande på fremmarch

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

De står tilbage og ligner idioter