Annonce:
Annonce:

Nyt i Olof Palme-mordsag

Hovedanklager Krister Petersson håber at rejse tiltale i løbet af 2020, ellers vil efterforskningen af mordet på Olof Palme blive lukket ned

Olof Palme blev skudt ned på gaden en februarnat i 1986. Mordet på Olof Palme har efterfølgende ført til en af verdens største efterforskninger. 
Foto: Jan Collsio
Olof Palme blev skudt ned på gaden en februarnat i 1986. Mordet på Olof Palme har efterfølgende ført til en af verdens største efterforskninger. Foto: Jan Collsio
Annonce:
Følg Krimi

Den svenske chefanklager i sagen om drabet på Olof Palme håber at kunne rejse tiltale i løbet af den første del af 2020. 

Hvis det ikke lykkes, vil efterforskningen blive lukket ned. 

Det siger anklageren, Krister Petersson, i et interview med programmet 'Veckans brott' ("Ugens forbrydelse", red.) hos SVT.

- Min målsætning er at kunne præsentere nyt i løbet af det første halvår i 2020. Jeg er optimistisk. Vi har arbejdet hårdt, og vi har spor, som vi tror meget på, lyder det fra Krister Petersson.

Den socialdemokratiske statsminister Olof Palme blev dræbt 28. februar 1986 på Sveavägen, en større gade i hovedstaden Stockholm. 

Chefanklager Krister Petersson tilføjer, at han har "højinteressante spor", og at man er kommet nærmere en opklaring på Sveriges største drabsgåde.

- Min opfattelse er, at vi er kommet tættere på en opklaring. Jeg har været positiv, lige siden jeg overtog efterforskningen i 2017. Jeg har lagt meget mere arbejde i det her, end jeg troede, jeg ville, siger han.

I SVT-programmet bliver chefanklageren spurgt, om man kan forvente, at der bliver rejst tiltale mod en mistænkt gerningsmand.

- Det kan jeg ikke sige noget om - det er op til fri fortolkning, siger han.

Johanna Björkman, der er advokat og tilknyttet programmet "Veckans brott", ser chefanklagerens udmelding som en spændende udvikling.

- Jeg tolker det som, at han har en god idé om, hvad der skete, siger hun.

En person har tidligere været tiltalt for drabet på Olof Palme.

Det drejer sig om en mand ved navn Christer Petersson. Han blev ved byretten i Stockholm dømt for drabet i 1989. 

Få måneder senere blev han dog frikendt af landsretten.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Støjberg er bare på toppen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: