Nyt i voldtægtssag: Kvinde havde talt om fremmed mand

Kvinden, der blev voldtaget to gange på sygehus, advarede personalet efter første voldtægt, skriver TV2 Fyn.

Den kvinde, der blev voldtaget to gange af samme mand på to nætter på psykiatrisk afdeling i Svendborg, havde fortalt personalet, at der havde været en mand på afdelingen efter den første voldtægt natten til torsdag, skriver TV2 Fyn.

Indtil nu har forklaringen over for offentligheden været, at kvinden ikke advarede efter første voldtægt.

Men nu fortæller afdelingens ledelse, at de har fundet ud af, at allerede efter den første voldtægt havde offeret nævnt noget om en fremmed mand.

Det fandt man natten til torsdag alvorligt nok til at undersøge kvindens værelse, toilet og den altan, hvor manden kom ind fra gennem en ulåst dør.

Man fandt dog ikke noget mistænkeligt.

- I vores vildeste fantasi havde vi ikke overvejet, at der kunne være tale om en fremmed udefra, så vi undersøger kun folk, der er i huset i forvejen, siger Birgitte Kibenick, der er oversygeplejerske på Psykiatrisk Afdeling i Svendborg, til TV2 Fyn.

Selv om der er videoovervågning i området, hvor man efterfølgende har set den nu anholdte mand, blev det ikke tjekket torsdag nat.

- I og med der ikke bliver talt om voldtægt, så gør vi ikke yderligere, for det er ikke voldtægt, der er i bevidstheden på det tidspunkt, lyder det fra Birgitte Kibenick.

Kvindens generelle tilstand natten efter den første voldtægt var så dårlig, at hun ikke kunne formulere sig om voldtægten, siger oversygeplejersken.

Natten til fredag vendte manden tilbage og gentog voldtægten og forulempede andre patienter.

Afdelingsledelsen er nu i gang med at lave en redegørelse om forløbet.

Manden klatrede over et fire meter højt hegn og fik adgang til sengeafsnittet gennem en åben altandør, har oversygeplejerske på Psykiatrisk Afdeling Svendborg Birgitte Kibenick tidligere forklaret.

Ifølge oversygeplejersken blev nattevagterne på psykiatrisk afdeling kontaktet af en kvinde, der var blevet forulempet natten til fredag.

Imens de talte med kvinden, hørte de et råb om hjælp fra en anden patient, men da værelset blev tjekket efter, var manden allerede forsvundet.

En 39-årig mand er dog senere blevet anholdt ved hjælp af videoovervågning og er nu varetægtsfængslet.