Nyt LTF-overfald på fængselsbetjent: Slået ned og sparket efter gårdtur

Fangerne har fået frataget konserves, der blev brugt som våben. Men i dag blev endnu en fængselsbetjent overfaldet med slag og spark

Dagens overfald skete i Nyborg Fængsel. Foto: Tim Kildeborg Jensen
Dagens overfald skete i Nyborg Fængsel. Foto: Tim Kildeborg Jensen
Følg Krimi

Endnu en fængselsbetjent er i dag blevet overfaldet af et bandemedlem fra Loyal To Familia. Det oplyser Fængselsforbundet.

Overfaldet skete i Nyborg Fængsel.

- Det skete i forbindelse med indlukning fra gårdtur, hvor LTF´eren sprang på betjenten og slog og sparkede ham. Han er kørt på skadestuen, men mere ved jeg ikke om hans tilstand, siger forbundsformand Kim Østerbye.

Betjenten blev slået med knytnæve i hovedet og blev sparket flere gange.

Kim Østerbye siger, at nu må der igen strammes op overfor bandemedlemmer, der forsøger at tage magten i fængslerne.

Tidligere på året er fængselsbetjente blevet overfaldet af LTF´ere med tundåser gemt i sokker, og derfor har de indsatte i lukkede fængsler og arresthuse nu fået frataget al konserves på dåser og glas - og kan ikke længere købe konserves i fængslernes butikker.

- LTF bliver ved. Nu må det stoppe. Vi må indføre flere restriktioner. Normalt går jeg ikke ind for hårdere straffe, men det må der til nu, når de bliver ved med at overfalde fængselsbetjente, siger Kim Østerbye.

Bandefolks nye våben mod fængselsbetjente: En sok med dåsetun

Han slår fast, at bandemedlemmerne aldrig kommer til at vinde kampen:

- Guderne må vide, hvad de har gang i. Spørgsmålet er, om de ved det selv. De opnår dog intet ved det. Tværtimod. Det eneste svar som de får, er endnu flere opstramninger, endnu flere restriktioner og endnu flere visitationer, siger Kim Østerbye,

Strengere straffe
Formanden opfordrer justitsministeren til at stramme straffen for bandeoverfald:

- Vi bliver nødt til at trække en tydelig streg i sandet; også selvom det har den konsekvens, at vi skal tage os af bandemedlemmerne længere tid i Kriminalforsorgen, siger Kim Østerbye.

Tiltale: Fængselsbetjente slået ned af bandemedlem i Storstrøms Fængsel

I april var der to overfald i det nye Storstrøms Fængsel, hvor LTF-medlemmer overfaldt fængselsbetjente.

15. april gik en indsat direkte hen mod en betjent og slog ham gentagne gange i hovedet med en sok indeholdende en dåse tun.

Fangen lagde sig derefter på gulvet og ventede på at blive passificeret af personalet. Betjenten blev kørt til skadestuen stærkt forslået.

Den 20. april blev en fængselsbetjent ramt med knytnæveslag i hovedet af en LTF-relateret fange i Storstrøm Fængsel.

I juni blev en mandlig fængselsbetjent i Vestre Fængsel overfaldet bagfra af en LTF´er og slået to gange med en sok, der indeholdt en dåse tun.

Fængselsforbundet mener, at de mange fængslede LTF-medlemmer forsøger at sætte sig på magten i fængslerne ved at overfalde og skræmme fængselsbetjentene. De er blandt andet utilfredse med de mange restriktioner, og at de ikke får 'egne' afdelinger, hvor der kun sidder LTF´ere.

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen slipper med skrækken og lader andre tage skraldet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind