Nyt om russisk eks-spion og datterens tilstand

Den russiske eks-spion og hans datters mentale kapacitet kan blive nedsat, efter de blev forgiftet

Storbritanniens ambassadør i Rusland, Laurie Bristow, kommenterer her russernes udvisning af 23 britiske diplomater, der kom i kølvandet på sagen (Video: AP)

Den russiske eks-spion, Sergei Skripal, og hans datter er stadig i kritisk, men stabil tilstand, efter de tidligere blev fundet livløse på en bænk i den britiske by Salisbury.

Det oplyser de britiske myndigheder.

Krimi Russisk eks-spion og hans datter er fundet livløse på en bænk

De er begge to i kritisk, men stabil tilstand. Ingen af dem er ved bevidstheden.

Fremtiden er stadig usikker for de to forgiftede, men torsdag aften, er der kommet nyt om deres tilstand.

- Medicinske tests viser, at deres mentale kapacitet kan være blevet kompromitteret i ukendt grad, siger dommer David Willams ifølge Sky News.

Lægerne har torsdag af den britiske domstol for beskyttelse fået lov til at tage blodprøver fra de to, selvom de ikke er ved bevidsthed, og derfor heller ikke er i stand til at give samtykke til blodprøverne.

Det forventes heller ikke, at eks-spionen og hans datter kommer til at være i stand til at give samtykke, indenfor den tid testene skal bruges.

Prøverne skal sendes til tests hos eksperterne i OPCW (Organisationen for forbud mod kemiske våben).

Torsdag kom det også frem, at politibetjenten Nick Bailey, der også var indlagt og blev behandlet, fordi han havde været i kontakt med nervegassen, er blevet udskrevet fra hospitalet.

Theresa May har efterfølgende beskyldt den russiske regering for at stå bag giftangrebet, fordi giften er udviklet i det russiske militær.

Forgiftningen har udløst en diplomatisk krise mellem Storbritannien og Rusland, der startede med, at Theresa May udviste 23 russiske diplomater fra Storbritannien, hvorefter Rusland svarede igen ved at udvise 23 britiske diplomater.

Samfund Rusland svarer igen: Udviser 23 britiske diplomater

Foto: AP
Foto: AP