Nyt om togulykke: To togpassagerer kørt på sygehus

To af passagerne der var på det tog, der påkørte en minibus tidligere tirsdag er nu kørt på hospitalet med symptomer på piskesmæld

(Video: LocalEyes/Anders Bjerring)
Følg Krimi

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

Tirsdag mistede to personer livet i en togulykke nær Varde, hvor en minibus blev ramt af et tog. Det var to personer, der befandt sig i minibussen, der mistede livet.

De to dræbte er efterfølgende blevet identificeret som en 80-årig kvinde og en 55-årig mand, der ikke er fra lokalområdet. De pårørende er blevet underrettet.

To dræbt i togulykke

Nu er yderlige to personer, der var passagerer på toget, bragt til sygehuset med symptomer på piskesmæld efter ulykken, der skete på Vardevej i Sig.

Toget ramte minibussen ved en ubevogtet jernbaneoverskæring. I baggrunden kan den hvide minibus ses, mens man også kan se, at bussens dør sidder på togets front. Foto: John Randeris
Toget ramte minibussen ved en ubevogtet jernbaneoverskæring. I baggrunden kan den hvide minibus ses, mens man også kan se, at bussens dør sidder på togets front. Foto: John Randeris
 

Det skriver Sydjyllands Politi på Twitter.

Se mere video på localeyes.dk

Selvom det på Twitter kan lyde, som om der kun var to passagerer i toget, er det ikke sådan, det forholder sig.

- Der var flere passagerer på toget, men to af dem er bragt til sygehuset med symptomer på piskesmæld, siger pressevagt hos Sydjyllands Politi Mads Dollerup-Scheibel til Ekstra Bladet.

Politiet modtog anmeldelsen klokken 13.10.

Uklare omstændigheder
Det er fortsat uklart, hvad de nærmere omstændigheder omkring ulykken er. Det er også uvist, hvordan minibussen havnede på skinnerne.

I en pressemeddelelse skriver politiet desuden, at ulykken skete ved en ubevogtet jernbaneoverskæring - altså en overskæring uden bom.

Banedanmark oplyser til Ekstra Bladet, at ubevogtede jernbaneoverskæringer snart er fortid i Danmark.

- Banedanmark har pr. 1. januar 2018 570 overkørsler. Mere end 400 er sikret ved enten helbom, halvbom eller advarselsanlæg. 139 overkørsler er ikke elektronisk sikret, og de udgør en sikkerhedsrisiko på banen. Det er Banedanmarks mål i al væsentlighed at fjerne eller sikre samtlige usikrede overkørsler i Danmark inden udgangen af 2018, skriver Banedanmark på sin hjemmeside.

Tidligere oplyste Arriva, at der ikke var nogen i toget, der var kommet til skade, men nu er to altså kørt på sygehuset med symptomer på piskesmæld.

Arriva oplyser på sin hjemmeside om, at togene på strækningen er aflyste, og at der i stedet kører busser.

Politiet modtog anmeldelsen om ulykken klokken 13.10. Foto: John Randeris
Politiet modtog anmeldelsen om ulykken klokken 13.10. Foto: John Randeris
 

Foto: John Randeris
Foto: John Randeris
 

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+