Annonce:
Annonce:

Nyt overfald på muslimsk kvinde: Sparket og slået i jorden

En kvinde blev torsdag overfaldet og sparket i jorden ved højlys dag. Gerningsmanden råbte angiveligt 'skrid hjem' og forsøgte at hive kvindens tørklæde af

Annonce:
Følg Krimi

Det kom ud af det blå.

Tilråbene, slagene og manden, der forsøgte at hive hendes tørklæde af.

Det fortæller en muslimsk kvinde, der har politianmeldt et overfald ved højlys dag på Amager i sidste uge.

- Jeg så ham ikke komme, men pludselig blev der hevet i mit tørklæde. En mand langede ud efter mig. Han slog og rev i mig, mens han råbte, at jeg skulle skride hjem til mit eget land. Jeg var helt alene, og han sparkede mig, så jeg endte nede på asfalten, fortæller en kvinde, der 11. marts blev overfaldet ved højlys dag, mens hun stod ved sin bil, fortæller hun.

Overfaldet fandt sted på Lyongade på Amager.

Hun vil gerne fortælle sin historie, men frygter for gerningsmanden og ønsker derfor ikke sit navn frem. Ekstra Bladet er bekendt med kvindens identitet.

Annonce:

Københavns Politi bekræfter over for Ekstra Bladet at have modtaget en anmeldelse om et voldeligt overfald på det pågældende sted omkring klokken 15.

'Sagen er registreret som vold og en mulig hadforbrydelse og efterforskes p.t.' lyder det i en udtalelse fra Københavns Politi.

Gik amok
Overfaldet på Amager skete ved højlys dag, og kvinden fortæller, at hun og gerningsmanden ikke havde talt sammen forud for overfaldet, end ikke haft øjenkontakt.

- Han kom cyklende imod mig og gik pludselig amok. Da han var færdig, cyklede han videre, som om intet var sket, mens jeg lå på jorden og var helt ude af den. Jeg nåede slet ikke at opfatte, hvad der skete, fortæller kvinden.

Manden råbte ifølge kvinden, at hun skulle 'skride hjem og tage sit tørklæde med', mens han forsøgte at vriste det af hovedet på hende. Kvinden beskriver, hvordan manden slog og sparkede hende, så hun faldt til jorden, samt at han ødelagde kvindens sidespejl på bilen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Gerningsmanden ødelagde sidespejlet på kvindens bil. Privatfoto
Gerningsmanden ødelagde sidespejlet på kvindens bil. Privatfoto
 

Annonce:

- Jeg var i chok. Jeg er ikke fysisk stærk, så jeg forsøgte bare at gemme mig selv og mit ansigt. Da han cyklede væk, brød jeg helt sammen, fortæller kvinden.

Frygter manden
En ældre kvinde overværede episoden og skyndte sig over for at hjælpe. Med tårer ned ad kinderne og i chok kørte kvinden hjem til sin familie.

- Da jeg først kom hjem, ville jeg bare blive der. Jeg var så bange for at møde manden igen, hvis jeg gik ud, men min familie pressede på og sagde, at det var vigtigt at anmelde sagen, og at de ville passe på mig, fortæller kvinden.

Sammen tog de på politistationen, hvor kvinden blev afhørt, og politiet sikrede dna-spor og fingeraftryk.

- De tog det virkelig seriøst og sagde, at de ville hjælpe mig og gøre alt for at finde manden, fortæller hun.

Har mareridt om det
Selvom det er flere dage siden, at overfaldet fandt sted, sidder det stadig dybt i kvinden.

- Jeg prøver at få det ud af hovedet, men det er umuligt. Selv når jeg sover, drømmer jeg, at jeg løber væk.

Annonce:

- Jeg kan ikke lade være med at tænke, at han bare kunne have spurgt mig, hvorfor jeg går med tørklæde, hvis han gerne ville vide det, siger hun.

Hvad ville du sige, hvis en fremmed ud af det blå spurgte dig, hvorfor du går med tørklæde?

- Så ville jeg svare. Det er et helt normalt spørgsmål, som jeg er blevet stillet før, og jeg tager mig altid tid til at svare. Men jeg nåede ikke at sige et ord.

Politiet opfordrer vidner til episoden til at ringe på telefon 114.

'Vi hører meget gerne fra vidner, som har set overfaldet,' skriver Københavns Politi til Ekstra Bladet.

Ægtepar tiltalt for hatecrime
I februar kunne Ekstra Bladet fortælle, hvordan en muslimsk kvinde med tørklæde blev overfaldet af et ældre ægtepar på en parkeringsplads i Søborg.

Kvinden blev slået og truet med en ratlås, mens parret råbte 'skrid hjem' og kaldte kvinden for 'perkerluder'.

Parret er siden blevet tiltalt for en hadforbrydelse, mens manden desuden er tiltalt for trusler og hærværk.

FAKTA: Hadforbrydelser

Ifølge Det Kriminalpræventive Råd har det stor betydning for sagen, hvorvidt der er tale om en hadforbrydelse eller ej. Det skyldes, at det er en skærpende omstændighed, hvis kriminalitet er begået på baggrund af folks had til andre personers etnicitet og tro.

Det kan desuden have store menneskelige omkostninger at blive udsat for en hadforbrydelse. Det forklarer Nanna Margrethe Krusaa, der er jurist og chefkonsulent ved Institut for Menneskerettigheder.

- Helt overordnet kan jeg sige, at hadforbrydelser er den alvorligste form for diskrimination, og det kan have alvorlige konsekvenser for et menneske at blive udsat for en hadforbrydelse. Det påvirker ikke blot ofret selv, men kan også påvirke venner og familie.

- Det er vigtigt, at politiet efterforsker en forbrydelse som en hadforbrydelse, hvis der er noget der tyder på, at forbrydelsen er helt eller delvis motiveret af had til ofret på grund af f.eks. ofrets race, etniske oprindelse eller religion, siger Nanna Margrethe Krusaa.

Hun forklarer desuden, at der findes et ukendt mørketal.

- Vi ved, at antallet af hadforbrydelser, der bliver begået i Danmark, er højere end det antal, der bliver anmeldt til politiet. Hvis et offer for en forbrydelse ikke føler sig taget alvorligt af politiet, er der risiko for, at ofret fremadrettet ikke vil anmelde en lignende forbrydelse, siger Nanna Margrethe Krusaa.

Annonce:

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Omkvædet klinger hult fra den socialdemokratiske regering

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: