Nyt skyderi: Person dræbt foran synagoge

Endnu en person er afgået ved døden efter skyderi i København, oplyste Københavns Politi på et pressemøde kl 04 søndag morgen foran Politigården

Se pressemødet her
Følg Krimi

Københavns Politi har tidligt søndag morgen klokken 04 under en briefing foran Politigården fortalt, at en civil person, som blev ramt i hovedet af skud ved synagogen i Krystalgade, er afgået ved døden.

Personen blev skudt ved den jødiske synagoge i Krystalgade i København kort efter midnat.

Samtidig er to politifolk blevet såret af skud i henholdsvis arm og ben. Gerningsmanden fra skyderiet i Krystalgade er ifølge politiet flygtet til fods fra stedet.

Vicepolitiinspektør Allan W. Hansen fortalte til pressemødet, at de to betjente var tilstede, da gerningsmanden ankom til stedet og begyndte at skyde. Hvad deres tilstedeværelse skyldtes ville vicepolitiinspektøren ikke ind på.

Han ville heller ikke oplyse alder eller køn på den dræbte eller komme ind på, hvad personen lavede i Krystalgade. Han kunne dog fortælle, at gerningsmanden ikke er pågrebet, men ville ikke løfte sløret for, hvor langt politiet er med efterforskningen og en eventuel anholdelse.

- Affyrede dine kolleger skud mod gerningsmanden ved synagogen?

- Det er noget af det, der er ved at blive efterforsket.

Nattens skyderi kom efter, at København klokken 15.33 blev ramt af et skud-attentat under et debatmøde i kulturhuset Krudttønden på Østerbro i København. Her optrådte den svenske tegner Lars Vilks, der tidligere har tegnet en satiretegning af profeten Muhammed. En person trak våben og en civil mand blev dræbt, og tre politifolk blev såret.

Status tidligt søndag morgen er, at politiet fortsat leder efter gerningsmanden/ - mændene og har afspærret dele af byen.

- Vi er afhængige af, at folk respekterer afspærringerne. Man skal tænke sig om, når man færdes derude. Vi er massivt tilstede, men der er ikke tale om et generelt forbud mod at færdes i København, lyder det fra Allan W. Hansen, vicepolitiinspektør i København under pressebriefingen.

Politiet arbejder flere steder i hovedstaden under efterforskningen af de to skud-sager.

Politiet vil ikke komme med detaljer om den dræbte fra Krystalgade. Man oplyser, at den dræbte fra Krudttønden tidligere på dagen er en 55-årig mand.

- Er pårørende til den dræbte i Krystalgade underrettet?

- Jeg har ikke yderligere kommentarer til den dræbte, lyder svaret.

Politiet efterforsker skyderierne som terror. Men det står ikke klart, om politiet mener, det er den samme mand, som affyrede skud begge steder.

I forhold til gerningsmanden i Krystalgade vil politiet ikke sige yderligere. Man henholder sig til den pressemeddelelse, der tidligere er sendt ud.

Her lød signalementet på:

* En mand

* Han er iført sorte bukser og sorte sko

* Han var desuden iført en lysegrå jakke med flerfarvede lyse felter.

Status på weekendens blodige begivenheder er, at to civile personer er dræbt, mens fem betjente blev såret.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Vi indfører et nyt univers

SCORER

JACKPOT