Nyt spor i Emilie-sagen: 'Vi længes efter en afslutning'

Præsten, der både konfirmerede og begravede 17-årige Emilie Meng håber på, at de nye spor, politiet i dag har frigivet, kan føre til en opklaring

Følg Krimi

Nye oplysninger er dukket op i sagen om Emilie Meng, der blev fundet dræbt juleaftensdag sidste år.

Politiet efterlyser en hvid Hyundai eller en lignende bil, som er blevet filmet af et overvågningskamera ved Korsør Station den morgen sidste år, hvor Emilie forsvandt.

Læs her og se video:
Nye spor i Emilie Meng-sagen

Sognepræst Anna Helleberg Kluge både konfirmerede og begravede den 17-årige Emilie.

Hun fortæller til Ekstra Bladet, at de nye oplysninger giver håb i hele byen.

- Jeg kan sige, at det vil glæde os alle sammen rigtig meget, hvis det kunne lede til en opklaring. Det er noget, vi alle sammen længes efter, at vi kan få en afslutning og en afrunding på det, fortæller sognepræsten.

Politiet om Louise og Emilie: Derfor er morderne stadig på fri fod

Mit håb
Præsten, som både kendte Emilie og har været i tæt kontakt med familien, siger at hun personligt har et stort håb om, at gerningsmanden bliver fundet.

- For mig personligt vil det gøre, at verden hænger en lille smule mere sammen. At man ikke kan gøre sådan noget, og det aldrig bliver opdaget, og man så bare kan fortsætte sit liv stille og roligt, fortæller hun.

- Jeg synes, der har været utrolig stille om sagen. Næsten hele tiden. Så det, at man mærker, at der faktisk er nogen, der arbejder og også finder ud af noget. Det giver da håb.

Anna Helleberg Kluge er præst i Skt. Povls Kirke. Foto: Per Rasmussen
Anna Helleberg Kluge er præst i Skt. Povls Kirke. Foto: Per Rasmussen

De nye oplysninger i sagen og håbet om at finde frem til gerningsmanden bringer dog langt fra Emilie tilbage.

Stadig lys
Anna Helleberg Kluge fortæller, at der stadig står tændte lys for Emilie, og der engang i mellem stadig bliver lagt blomster ved stationen.

- Hun er fremme i vores tanker hele tiden. Jeg fornemmer ikke, at der er hvile på sagen i Korsør. Vi længes efter hvile i form af en afslutning, det er helt sikkert. Alle sammen, siger præsten.

Teenagepigen blev fundet i denne sø ved Borup et halvt års tid efter, hun forsvandt. Foto: Per Rasmussen/indsat privatfoto.
Teenagepigen blev fundet i denne sø ved Borup et halvt års tid efter, hun forsvandt. Foto: Per Rasmussen/indsat privatfoto.

Rektor: Frygteligt og uhyggeligt
Også rektor på Slagelse Gymnasium, hvor Emilie Meng gik på HF-linjen, håber på nyt i efterforskningen.

- Når man ikke har haft hørt nyt i lang tid, kan man godt tænke, gad vide, hvad der egentlig sker i sagen. Det ville være så dejligt, hvis det her fører til en opklaring. For den sag skal opklares. Det er så frygteligt og uhyggeligt, at der går en rundt derude med det her på samvittigheden. Og måske har gjort noget før, måske kunne finde på at gøre det igen, siger rektor Lotte Büchardt til Ekstra Bladet.

Personale på skolen har ligesom elever været dybt påvirket af forløbet med Emilie Meng det forløbne år og tænker fortsat meget på den unge pige og ikke mindst hendes familie.

Den 17-årige pige forsvandt midt i skolesommerferien sidste år. Hun blev fundet dræbt i juleferien. Og her op til sommerferien kommer der så nye spor fra politiet.

Overblik: Emilie-sagen

* 10. juli: Emilie Meng meldes savnet. Hun skulle have været på arbejde som kirkesanger i Korsør Kirke søndag, men mødte ikke op.

Emilie Meng blev sidst set klokken 4 samme morgen, da hun tog afsked med sine to veninder ved Korsør Station efter en bytur i Slagelse.

Fra stationen skulle hun gå cirka to kilometer alene gennem byen for at nå hjem til forældrenes hus i byens centrum.

* Politiet sætter en stor efterforskning i gang. Blandt andet bliver flere kolonihaveforeninger i Korsør gennemsøgt uden resultat.

* Adskillige frivillige leder også efter den 17-årige uden held. I august går foreningen Missing People ind i sagen og laver en eftersøgning i Korsør.

* I oktober kommer det frem, at en 33-årig mand i august har været anholdt og sigtet for drabet på Emilie Meng. Men det viste sig, at han ikke havde noget med sagen at gøre.

* Politiet ransager også en adresse i Korsør fem gange. En af ransagningerne kom i stand, efter at naboer havde meldt to personer til politiet. Anmelderne havde aflyttet adressen, og de mente at have hørt lyde fra en indespærret person. Politiet fandt ikke noget. De to har siden krævet erstatning for ransagningerne.

* 24. december: En person finder om eftermiddagen en død person i en sø ved Regnemarks Bakke ved Borup på Sjælland.

* 25. december: Politiet oplyser, at personen, der blev fundet i søen ved Borup, er Emilie Meng. Hun er altså blevet fundet død mere end 60 kilometer fra Korsør Station, hvor hun tog afsked med sine veninder.

Hun har været udsat for en forbrydelse, oplyser politiet uden at ville komme ind på, hvordan drabet skal være sket.

Det kommer frem, at politiet formoder, at Emilie Meng er blevet anbragt i søen på dagen for hendes forsvinden eller i dagene umiddelbart efter.

* 4. januar: Politiet oplyser, at man har modtaget flere end 250 henvendelser om drabet, siden den unge pige blev fundet juleaftensdag.

* 19. januar: Emilie Meng bliver begravet klokken 11 i Sankt Povls Kirke i Korsør. Begravelsen er udelukkende for personer, der har tilknytning til Emilie Meng og familien.

20. juni: Politiet efterlyser en hvid Hyundai i30 - eller en bil, der ligner den.

Kilder: Ritzau

Seneste nyt

Langt de fleste pampere ender heldigvis med at blive drivvåde

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.