Nyt udspekuleret svindelnummer: Sådan bliver fulde danskere snydt

I forbindelse med gadefesten Distortion går politiet ud og advarer mod nyt pirattaxa-trick, som kan koste ofre tusindvis af kroner

Skal du til Distortion i de kommende dage, så vær opmærksom på de såkaldte pirattaxa'er, lyder advarslen fra politiet. (Foto: Niels Christensen/Polfoto)
Skal du til Distortion i de kommende dage, så vær opmærksom på de såkaldte pirattaxa'er, lyder advarslen fra politiet. (Foto: Niels Christensen/Polfoto)

Er du en af dem, der er blevet snydt, så tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms til 1224 (alm. takst).

En nyt udspekuleret svindelnummer, hvor uforvarende ofre snydes for tusindvis af kroner, har fundet sin vej frem til Danmark, skriver TV 2.

I forbindelse med den store københavnske gadefest Distortion, som starter i dag, går politiet nu ud og advarer mod tricket.

Ofrene er typisk unge mænd, der er har fået en del alkohol i løbet af aftenen, og som på vej hjem fra byen gør brug af en såkaldt pirattaxa.

De får et tilbud om at blive kørt meget billigt hjem, og det eneste, de skal gøre, er, at betale for lidt benzin eller ved at købe noget i en kiosk, inden de bliver sat af. 

- Her lurer chaufføren så offerets kode for derefter at stjæle og misbruge kortet, fortæller Claus Birkelyng, der er vicepolitiinspektør i Afde­lin­gen for øko­no­misk kri­mi­na­li­tet i København til TV 2.

Pirattaxaer boomer: Så mange af os kører sort

Politiet advarer: 330 ofre for pirattaxaer

Alene i år har Nets registreret 115 tilfælde, og i snit har ofrene mistet omkring 10.000 kroner per gang.

- Det er en ubehagelig form kriminalitet, og folk fornemmer det ofte før det sker, mens de sidder på bagsædet af en bil sammen med nogle mennesker, som de ikke kender, siger Kaspar Koch Kristensen, der er vicedirektør i Nets med ansvar for misbrugsovervågning.

Kvinde tog pirattaxi: Tvunget til at hæve penge