Nytårsknald uden for sæson: Fabrik i flammer

For to uger siden gik en fyrværkerifabrik op i flammer, og det var ironisk nok et ganske festligt syn

En forbipasserende motorcyklist fangede eksplosionen på video. (Foto: AP)

Fredag den 13 maj. En ulykkesdag hvis man tror på den slags. I hvert fald måtte en fabrik i South Hampton, England, lade livet, efter der udbrød brand, og fabrikken, der have fyrværkeri på hylderne gik op i farverig røg.

En mandlig beboer fra området, fortæller, at han troede, der var tale om skyderi, indtil han kiggede ud af sit vindue. Her så han en sky af sort røg, og blev øjeblikkeligt klar over, at den var gal på fabrikken.

Dog havde han ikke regnet med, at det ville gå så vildt for sig. På grund af det eksploderende fyrværkeri kunne brandfolkene ikke komme tæt på bygningen, der endte som pindebrænde.

Der skulle mere end 70 brandfolk og 13 biler til at få situationen under kontrol. Heldigvis var der ikke nogen i bygningen, der futtede af kl 05.00. Der var heller ikke nogen tilskadekomne og fabrikken havde overholdt alle reglementer.

Selvom den dramatiske morgen var en visuelt spektakulær oplevelse, har beboerne i South Hampton været heldige. Mange husker måske ulykken i Seest, hvor 800 ton fyrværkeri eksploderede og kostede en brandmand livet.

Samfund 10 år efter vil Seest-ulykken: Vi glemmer det aldrig

99 % af det fyrværkeri, der markedsføres på det danske marked, importeres fra Kina, men der ligger stadig en del lagre rundt omkring i landet.