Obduktion: Sådan døde Jørgen

Den 61-årige mand, der ikke ville have en ambulance, havde to kvæstningssår i panden

Video: Tariq Mikkel Khan

Den 61-årige familiefar Jørgen Kihle Christensen druknede, da han forsøgte at gå fem kilometer til sit hjem i Dragør fra Vestamager Station, efter at et vidne forgæves havde forsøgt at ringe efter en ambulance til ham.

Det bekræfter obduktionen, men der er intet mistænkeligt ved dødsfaldet, siger politiet.

Obduktionen viser også, at Jørgen Kihle Christensen havde to sår i panden, et over hvert øje. Det ene kvæstningssår var lille og over højre øjenbryn, mens et blødende sår over venstre øjenbryn var større.

Sårene har dog ingen betydning i forhold til dødsårsagen, som i den foreløbige konklusion er drukning. Det oplyser vicepolitiinspektør Peter Månsson til Ekstra Bladet.

– Vi får først obduktionserklæringen om to-tre uger, men der er intet mistænkeligt i dødsfaldet, så liget er frigivet til familien, siger han.

Tragisk ende på eftersøgning: Jørgen fundet i sø

Retskemiske undersøgelser skal vise, hvor meget alkohol han havde i blodet.

Bisættes fredag
Jørgen Kihle Christensen bliver bisat fredag klokken 13.00 fra den norske sømandskirke på Amager, fordi han oprindeligt stammer fra Norge.

Politiet ved ikke, hvordan Jørgen Kihle Christensen fik de to sår i panden, men de kan stamme fra et fald.

Det ene sår blødte meget, da vidnet Pernille, 21, hjalp ham på Vestamager Station, hvor han var på vej hjem fra en fugtig firmafest, og ringede 1-1-2 i forsøget på at få en ambulance.

Men Region Hovedstadens vagtcentral nægtede at sende en ambulance, fordi Jørgen Kihle Christensen selv afviste at have brug for en ambulance og bare ville hjem.

Frustreret vidne: 112 ville ikke hjælpe Jørgen

Pernille mente ikke, at han kunne klare sig selv, fordi han var fuld og meget konfus og ikke vidste hvor han var eller hvordan han var kommet til skade.

Lad ham bare gå
Vagtcentralen sagde til Pernille, at hun og en anden voksen kvinde, der støttede Jørgen Kihle Christensen, mens han talte med vagtcentralen i Pernilles telefon, at de bare skulle lade ham gå hjem. Han kunne godt klare sig selv, mente vagtcentralen.

Vagtcentralen ringede dog til hans søn Christian og fortalte, at hans far var fundet desorienteret og med blod i hovedet på Vestamager Station. Sønnen cyklede derhen, men kunne ikke finde sin far. I flere timer cyklede Christian rundt for at lede efter ham.

Næste dag indledte politiet en eftersøgning af Jørgen Kihle Christensen, og klokken 15.30 søndag blev hans lig fundet i et vandreservoir ved Richard Mortensens Vej nogle hundrede meter fra stationen.

Jørgen Kihle Christensen blev fundet nærmest ’stående’ i vandet. Vandreservoiret er 1,8 - 2,0 meter dybt. Hans fødder rørte bunden og hans isse var cirka 10 centimeter under vandoverfladen. Han var fuldt påklædt og tøjet i orden.

Et menneske i nød