Annonce:
Annonce:

Øjenvidne så stor blodplamage: Mand dræbt af knivstik

En midaldrende mand er død og en kvinde kvæstet efter at være blevet stukket ned i et boligområde i Brøndby Strand lørdag formiddag, oplyser politiet - øjenvidne så reddere kæmpe for at redde mandens liv

En midaldrende mand er død efter at være blevet stukket ned i et boligområde i Brøndby Strand lørdag formiddag, oplyser politiet

Private optagelser viser, mand blive kørt ind i ambulance og mænd i DNA-dragter ført væk.
Annonce:
Følg Krimi

Tre mænd klædt i dna-dragter blev over middag kørt til afhøring eller undersøgelse af politifolk efter en dramatisk, blodig og dødbringende hændelse i Brøndby Strand omkring klokken 11.

Det udløste efterfølgende en større politiudrykning til boligkvarteret Hallingeparken.

I en pressemeddelse bekræfter Københavns Vestegns Politi nu officielt, at en mand i 40-årsalderen er ramt af knivstik og efterfølgende er afgået ved døden. Politiet har desuden meldt ud, at en cirka ti år yngre kvinde også blev ramt af knivstik og kørt til behandling på Rigshospitalet i København.

Annonce:

En kilde tæt på begivenhederne har oplyst til Ekstra Bladet, at den nu afdøde mand blev ramt af adskillige knivstik flere forskellige steder på kroppen, og at kvinden blev ramt i hals-regionen. Det lykkedes på stedet at standse blødningerne og stabilisere hende. Hun skulle nu være udenfor livsfare.

Politiet holder til gengæld tæt ind til kroppen i drabssagen. Pressetalsmand Claus Buhr bekræfter, at der er 'foretaget anholdelse' i den konkrete drabssag. Mere ønsker han  ikke på nuværende tidspunkt at oplyse.

Men øjenvidner fortæller Ekstra Bladet, at reddere uden held forsøgte at redde den livløse mands liv på en trappe foran den boligblok, hvor det fatale knivstikkeri udspillede sig.

Blodspor på trappen
Ekstra Bladets reporter i området meldte over middag tilbage til redaktionen, at der var tydelige, friske blodspor på trappen, og at politiets teknikere efterfølgende har arbejdet på højtryk med at samle spor på en svalegang.

Politiet fører her en mand i hvid dna-dragt væk. Foto: Kenneth Meyer
Politiet fører her en mand i hvid dna-dragt væk. Foto: Kenneth Meyer
 

Annonce:

Politiet holder i det hele taget kortene tæt ind til kroppen i sagen. På Twitter meldte politiet i første omgang ud, at en større udrykning blev kørt i stilling til, hvad politiet betegner som 'et mistænkeligt forhold'. Ekstra Bladet erfarer, at der blandt andet var tale om tre ambulancer og to lægebiler og flere patruljevogne.

Ekstra Bladet erfarer, at politiet modtog det første alarmopkald om knivstikkeriet klokken 10.50.

Mænd i DNA-dragter er kørt væk fra stedet: Video: Kenneth Meyer

Ingen forbindelse til skuddrab
Det har ikke været muligt at få en uddybende forklaring og indblik i, nøjagtig hvad der ligger til grund for det fatale knivoverfald.

Ud på eftermiddagen var der stadigvæk afspærringer i området, men de tilkaldte ambulancer og lægebiler er for længst kørt væk. En særlig KST-vogn er i stedet kørt i stilling.

Køretøjet bliver rutinemæssigt stille op i områder, hvor der er foregået alvorlige hændelser, så den lokale befolkning kan stille spørgsmål og få tryghedsskabende vejledning.

Politiets teknikere samler her spor på en svalegang i Hallingeparken efter det blodige knivstikkeri. Foto: Kenneth Meyer
Politiets teknikere samler her spor på en svalegang i Hallingeparken efter det blodige knivstikkeri. Foto: Kenneth Meyer
 

Foto: Kenneth Meyer
Foto: Kenneth Meyer
 

Annonce:

Det er kun godt en uge siden, at en ung mand mistede livet i et skyderi i Brøndby. Drabet fandt sted den 17. november og blev af fungerende politiinspektør Peter Malmose fra Københavns Vestegns Politi kaldt 'en overlagt og meget kynisk forbrydelse'.

Bil udbrændt efter skuddrab
En 26-årig mand blev torsdag fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet i fire uger i Retten i Glostrup i skudsagen. Han er sigtet for at have skudt og dræbt den yngre mand sammen med to uidentificerede medgerningsmænd. Manden nægter sig skyldig.

Manden holdt ifølge politiet og ventede på de to mulige gerningsmænd i en flugtbil, efter at de havde affyret de dræbende skud. Bilen blev senere fundet udbrændt på Brøndby Nord Vej.

Københavns Vestegns Politi oplyser i en pressemeddelelse, at 'intet i efterforskningen' af sagen om knivdrab indikerer, at der skulle være en forbindelse mellem den sag og skuddrabet i sidste uge.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Øjenvidne: - Jeg så reddere hjælpe livløs mand

Politiet rykkede her til formiddag massivt ud til den dramatiske og blodige hændelse i Hallingparken i Brøndby. Et øjenvidne så ved 11-tiden reddere hjælpe en livløs mand på en trappe. Foto: Kenneth Meyer
Politiet rykkede her til formiddag massivt ud til den dramatiske og blodige hændelse i Hallingparken i Brøndby. Et øjenvidne så ved 11-tiden reddere hjælpe en livløs mand på en trappe. Foto: Kenneth Meyer
 

Annonce:

En stor blodplamage i en elevator og ambulance-redderes forsøg på at hjælpe en livløs mand på en trappe i Hallingeparken var de syn, som lørdag formiddag mødte en ældre mand, da han forlod sin lejlighed.

Det var lige omkring klokken 11.

- Jeg var på vej ned for at hente min kæreste, da jeg så en stor plamage af blod og blodstænk i elevatoren, siger manden til Ekstra Bladet, som er bekendt med hans identitet men holder hans navn og alder tilbage.

Han kiggede derefter spontant ud af et vindue. Nede på trappen fra et parkeringsareal så han redningsfolk forsøge at hjælpe en ældre mand.

- Han var helt livløs, og jeg lagde mærke til, at han kun havde underbukser på. Ellers var han nøgen. Jeg så også, at de med stor besvær løftede ham op på en båre og ind i en ambulance, forklarer det noget rystede øjenvidne.

Han var på intet tidspunkt i tvivl om, at manden på trappen var død.

Annonce:

Lagt i håndjern
Øjenvidnet bed mærke i, at manden på trappen helt tydeligt var af dansk oprindelse, og at ambulancen kort efter kørte væk uden udrykning. Hans vurdering er, at han aldrig tidligere har set den livløse, noget tyndhårede mand.

Senere så han en ung kvinde i samtale med politifolk. Han lagde også mærke til, at en af de mænd i dna-dragter, som blev kørt væk af politiet efter den dramatiske hændelse, ikke nødvendigvis fulgte med af egen vilje.

- Han var lagt i håndjern, fortæller manden.

Ekstra Bladet erfarer fra andre øjenvidner, at flere mænd i dna-dragter blev ført væk med hænderne fikseret i strips.

På spørgsmålet om, hvordan øjdenvidnet har det med at overvære efterspillet af et så voldsomt optrin, svarede manden:

- Sådan er livet i Brøndby. Desværre.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Det er kvindens krop - ikke juristernes
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: