Øjenvidne: Så tæt kom knivmand på Paludan

Per Øxenholt var en halv meter fra knivmanden, da han brød gennem afspærringen og satte kurs mod Rasmus Paludan

Øjenvidne: Så tæt kom knivmand på Paludan

Videofotograf Per Øxenholt vurderer, at manden kom indenfor cirka fire meters afstand ar Rasmus Paludan. Video: Øxenholt Foto.

Videofotograf Per Øxenholt var på arbejde for at følge Stram Kurs, der demonstrerede i Aarhus. Han så derfor til fra forreste linje, da en knivbevæbnet mand i et hvidt jakkesæt brød gennem afspærringen.

-Jeg havde lagt mærke til manden tidligere i den time, jeg havde været der, men han havde ikke sagt et ord. Jeg står en halv meter fra ham, da han pludselig bryder gennem afspærringen og løber frem mod Rasmus Paludan. Han råber noget, som jeg ikke opfatter, hvad er. Jeg kan se, at han har en kniv i hånden. Jeg vurderer, at han er fire meter fra Paludan, da politiet får ham stoppet.

Manden i det hvide jakkesæt er brudt gennem politiets afspærring. Han bliver stoppet, inden han når frem til Rasmus Paludan. Foto: Øxenholt Foto
Manden i det hvide jakkesæt er brudt gennem politiets afspærring. Han bliver stoppet, inden han når frem til Rasmus Paludan. Foto: Øxenholt Foto
 

Hvordan gør de det?

- Der står rigtig mange politifolk omkring Rasmus Paludan ved sådanne demonstrationer. De trækker deres pistol og får stoppet manden, mens Paludan hurtigt bliver ført bort. Jeg filmer, da politiet skyder et varselsskud, men er selv oppe og køre, så jeg opfatter ikke, hvad der bliver råbt frem og tilbage mellem manden og politiet. På et tidspunkt bliver vi jaget længere væk og lige det øjeblik lyder det andet skud, hvor politiet skyder manden i benene, siger Per Øxenholt, der kalder området omkring Åby Ringvej og Dr. Holst Vej for en krigszone.

- Der en masse af de unge knejter, de fyrer bomberør af og kaster med ting.

Det bekræfter Ekstra Bladets reporter på stedet også. Journalist Karsten Gøttler vurderer, at der stadig er mindst 20 politibiler og omkring 50 betjente i området. Der bliver affyret fyrværkeri og unge mænd kører rundt i biler og råber efter ordensmagten.

- I er syge i hovedet alle sammen, lød det blandt andet fra en bil med fire unge mænd i.

Voldsomme uroligheder i Aarhus

Mand skudt i benet til Paludan-demonstration

LIVE