Øjenvidner: Alle kastede sig ned på gulvet

De sociale medier flyder over med beretninger fra masseskyderi på amerikansk bøssebar i nat

Flere har efterfølgende også lagt videoer på de sociale medier af den kaotiske situation.

- Jeg så to fyre, og det var hele tiden pow pow pow.

Sådan lyder det fra Javer Antonetti, 53, efter masseskyderiet på bøssebaren Pulse Nightclub i Orlando, USA. Javer Antonetti var, ifølge Orlando Sentinel, til stede i klubben, da der klokken to i nat  (08:00 dansk tid) blev åbnet ild på natklubben og adskillige blev såret.

Politi og FBI er massivt til stede i området. Kort før klokken 12 dansk tid bekræftede politiet, at en pistolmand er blevet dræbt inde i klubben.

Rosie Reba fortæller til Orlando Sentinel., at hun var på baren med en veninde.

- Min veninde sagde, at nogen var begyndt at skyde. Alle kastede sig ned på gulvet, siger Feba, som først ikke troede på det. Indtil hun så skydevåbnet. De to veninder løb ud af klubben. På vejen så de en mand, der var ramt af skud.

Bed for min datter
De sociale medier flyder over med beretninger - både på twitter og natklubbens Facebookside.

Anthony Torres har her til formiddag skrevet på Facebook, at han var på Pulse med sin søster og en række venner.

'vi sad i VIP-sektionen lige ved indgangen. Vi besluttede os for at forlade stedet - få sekunder senere startede det hele. Folk skreg og løb, mens de kiggede efter deres kære. Sårede sad på gulvet. Det var så surrealistisk. Det virkede falsk.'

Ricardo J. Negron Almodovar skriver: 'Jeg var der. Gerningsmanden åbnede ild omkring klokken 2:00. Folk på dansegulvet og i baren smed sig ned på gulvet og det lykkedes nogle af os, som var nær baren og bagudgangen, at komme ud. Vi løb bare. Jeg er kommet sikkert hjem'.

En time efter skyderiet startede skrev en kvinde også på Facebook:

 'Min datter er stadig derinde. Bed for dem alle. Hun venter på politiet. Jeg talte med hende på telefonen og alt hvad jeg hørte var pistolskud'

Datteren er efterfølgende kommet i sikkerhed, men en anden kvinde, Martha Bonilla, fortæller, at hendes fætter er ramt:

'Jeg blev skudt. Jeg har mistet en masse blod. Jeg elsker jer alle', lyder en sms, som han, ifølge kvinden, har sendt til sin familie.

- Jeg beder til, at han klarer den, skriver Martha Bonilla på Facebook.