Øjenvidner til drama: Så skudoffer få hjertemassage

Naboer i boligkvarter i Husum hørte onsdag eftermiddag en skarp skudsalve og så lidt efter politifolk komme slæbende med en slap mandlig skikkelse

Video: Kenneth Meyer

- Jeg var slet ikke i tvivl. Der blev affyret en salve med syv eller otte skud, og derefter flere enkeltstående skud. Jo, det var ægte nok.

Det siger et af de nærmeste vidner til skuddramaet onsdag eftermiddag ud for en opgang i beboelseskvarteret Åfløjen i nærheden af Husum Torv.

Person ramt af skud i København

Den 83-årige kvinde sad og skrev i hånden, da hun hørte skyderiet lige før klokken 14. Hun skyndte sig ud til et vinduesparti i sin bolig. Herfra så hun lidt efter to politifolk komme slæbende med en mandlig skikkelse.

Politiet har markeret flere spor omkring gerningsstedet. Foto: Kenneth Meyer
Politiet har markeret flere spor omkring gerningsstedet. Foto: Kenneth Meyer
 

- Manden var helt slap, og jeg er ikke i tvivl om, at det må være ham, der blev ramt af skud. Politifolkene lagde ham på asfalten i parkeringsområdet, og mens der kom flere til, gav de ham hjertemassage, fortæller den ældre kvinde, som ikke ønsker at stå frem med navns nævnelse.

Kvinde var helt hysterisk
Den kvindelige nabo har boet i kvarteret siden 1960.

- Puha. Jeg er chokeret. Det er så uvant, siger kvinden, som umiddelbart efter skudsalven så op til fem personer - formentlig yngre mænd - komme løbende til og fra gerningsstedet fra forskellige retninger. Om de havde noget med episoden at gøre, eller om de var vidner, ved hun ikke.

Person ramt af skud i København

Hun så også en kvinde, som forsøgte at komme hende til manden på jorden, mens politifolk forsøgte sig med akut livredning.

- Kvinden virkede helt hysterisk og forsøgte med gebærder og fagter at komme frem. Men hun fik ikke lov, siger øjenvidnet.

Øjenvidne: Rystende syn
En anden nabo, der ikke ønsker at få sit navn frem situationen taget i betragtning, så heller ikke selve skyderiet, men han boede lige ved siden af parkeringspladsen, hvor skyderiet skete.

- Jeg sad med høretelefoner på, så jeg hørte ikke præcist, hvor de kom fra, men min kone hørte det. Hun er rimelig rystet over det, fortæller han.

Som den kvindelige beboer hørte han en skudkavalkade. Han vurderer, at der var tale om seks eller syv skud.

- Så gik der nærmest et sekund, og så kom der en ny runde. Og så gik der 15-20 sekunder, og så kom der 2-3 igen. Det var der, at vi tænkte 'hvad fuck sker der her?

Respektløst og surrealistisk
Naboen så også, at der blev givet førstehjælp til personen. Det var et rystende syn.

- Vi er meget rystede. Det er bogstaveligt talt lige ved siden af, hvor vi bor. Vi har en toårig datter, så det kommer alt for tæt på, hvis du spørger mig. På et af de billeder, der er blevet taget, kan man se min kones cykel med barnesæde på, siger manden.

Han beskriver det som 'surrealistisk og respektløst' ud over alle grænser at angribe med skud i et boligområde.

En vicevært i området hørte også skuddene. Han troede i første omgang, der var tale om fyrværkeri, og blev først klar over, at der måtte være tale om en alvorlig sag, da han hørte og så tilstrømningen af politibetjente og redningsfolk.