Øl-kast på festival koster fængselsdom

Mand idømt betinget fængsel og samfundstjeneste for at kaste et ølkrus med væske mod anden mand på festival

En 32-årig mand fra Thisted blev fredag idømt 40 dages betinget fængsel med samfundstjeneste for at kaste et ølkrus med uidentificeret væske mod en 49-årig mand fra Horsens under sidste års Smukfest i Skanderborg.

Det skriver stiften.dk.

- Sagen var lidt speciel, idet forurettede havde været advokat for den nu dømtes ekskone i en skilsmissesag. Da de to mødtes, opstod der noget diskussion, og i retten var der lidt forskellige forklaringer på optakten, siger anklager ved Sydøstjyllands Politi Anne Damhus Kristensen til Stiften.

Det startede med lidt tumult i Champagnebaren 8. august, hvorefter den 32-årige mand fortrak til en juicebar med sine venner. Kort efter løb han tilbage mod den 49-årige med et ølkrus indeholdende væske, som han kastede i hovedet på den 49-årige for derefter at løbe videre.

En enkelt af de tre dommere fandt det ikke tilstrækkeligt bevist, at det var den tiltalte, som havde kastet ølkruset.

- Under sagen var der to vidner fra tiltaltes følge, der havde været sammen med ham i juicebaren, som mente, at han ikke kunne have gjort det, og der var et vidne fra den 49-åriges følge, der bevidnede, at det var ham. Men to af dommerne valgte altså at lægge vægt på forurettedes forklaring, siger Anne Damhus Kristensen til stiften.dk.

Det 49-årige offer har siden kastet døjet med øjengener. Den 32-årige nu dømte mand, som tidligere har fået en betinget straf for vold, udbad sig efterfølgende betænkningstid.