Øl-røver fik et års fængsel

Tørstig tyv gik målrettet efter øl og andre drikkevarer i aarhusianske butikker - i et tilfælde udviklede tyveri sig til røveri og i et andet truede tyven med at slå kvindelig ekspedient ihjel

Det var her ved Retten i Aarhus, at den 42-årige mand i sidste uge fik en dom på ét års ubetinget fængsel for blandt andet i adskiillige tilfælde at have stjålet øl og andre drikkevarer fra aarhusianske butikker. Foto Anita Graversen
Det var her ved Retten i Aarhus, at den 42-årige mand i sidste uge fik en dom på ét års ubetinget fængsel for blandt andet i adskiillige tilfælde at have stjålet øl og andre drikkevarer fra aarhusianske butikker. Foto Anita Graversen

En 42-årig mand fra Aarhus blev torsdag i sidste uge idømt et års fængsel ved Retten i Aarhus efter gentagne butikstyverier. Ved hvert eneste tyveri stjal manden øl. Den ene gang udviklede tyveriet sig imidlertid til et røveri. Derudover blev han dømt for flere trusler mod andre personer.

Det skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse onsdag morgen.

Den 42-årige stjal øl og andre drikkevarer fra forskellige butikker og supermarkeder i Aarhus-området igennem en periode fra august til og med oktober i fjor. Fremgangsmåden var simpel: manden gik ind i butikken, tog en eller flere øl og gik ud igen uden at betale.

I et enkelt tilfælde i september endte den 42-årige med at begå røveri i et supermarked i Tilst. Da en medarbejder ville stoppe ham, råbte han, at han havde en kniv, og han ville dræbe medarbejderen, hvis han ikke fik lov til at gå fra stedet.

I oktober supplerede han også et tyveri i en 7-Eleven i Aarhus med at true ekspedienten med at komme tilbage og slå hende ihjel. Det vurderede byretten i Aarhus til at være trusler efter straffelovens paragraf 266.

Truede ansatte på bosted

Ud over røveriet og de i alt 19 tilfælde af butikstyveri, blev den 42-årige også dømt for at have truet en række ansatte på et bosted.

Alt i alt vurderede dommeren i byretten, at forbrydelserne løb op i en dom på et års ubetinget fængsel, og manden blev sendt direkte fra retsbygningen til afsoning.

Anklager Laura Simoni Pedersen havde under sagen hele 17 vidner inde, der kunne forklare, hvordan manden havde stjålet fra deres butikker.

- Der er ingen tvivl om, at den dømte har været en kendt butikstyv i Aarhus, der har generet mange borgere. Derfor er jeg tilfreds med, at han nu har fået en fængselsstraf for de mange forhold, siger Laura Simoni Pedersen i pressemeddelelsen fra Østjyllands Politi.

Den 42-årige modtog dommen og ankede ikke.

1 af 3 
2 af 3 
3 af 3 Det var her ved Retten i Aarhus, at den 42-årige mand i sidste uge fik en dom på ét års ubetinget fængsel for blandt andet i adskiillige tilfælde at have stjålet øl og andre drikkevarer fra aarhusianske butikker. Foto Anita Graversen