Østre Landsret: Ingen penge til Sandberg

Landsretten omstøder byretsafgørelse i sag om erstatning for uberettiget varetægtsfængsling

Den tidligere rocker, Brian Sandberg, kræver 103.000 kr i erstatning. (Foto: Jakob Jørgensen)
Den tidligere rocker, Brian Sandberg, kræver 103.000 kr i erstatning. (Foto: Jakob Jørgensen)

Østre Landsret har netop afgjort, at Brian Sandberg alligevel ikke skal have de 103.000 kr, som byretten ellers havde tilkendt ham.

Landsrettens afgørelse er netop faldet.

Oprindeligt skulle ankesagen have kørt 22. oktober i fjor. Men af uvisse grunde mødte den ene domsmand ikke op. Derfor blev sagen udskudt

Brian Sandberg, som han fremstod, da han blev løsladt efter flere års varetægtsfængsling i 2012. I dag mødte han forgæves i Østre Landsret. Her skulle hans erstatningssag ellers have været behandlet. (Foto: Per Rasmussen) Krimi Sandberg i retten igen - men sagen udsat

konkret er der tale om ankesagen i forbindelse med at den tidligere Gucci-rocker i februar i fjor ved Københavns Byret fik tilkendt erstatning for uberettiget varetægtsfængsel.

Brian Sandberg får 103.000 kroner af staten, hvis han tager en tur på to måneder bag tremmer. 
(Arkivfoto: Tariq Mikkel Khan) Krimi Brian Sandberg vinder erstatningssag mod staten

Varetægtsfængslingen er tilbage fra sagen omkring den såkaldt store Rockersag, hvor Sandberg sad fængslet i to år og seks måneder. I den forbindelse var han var tiltalt for to drabsforsøg og for at beordre et kølleoverfald.

Drabsforsøgene blev Sandberg frikendt for, og dommen for kølleoverfaldet gav ham en straf på to år og fire måneder, og han havde dermed været varetægtsfængslet to måneder længere, end han skulle.

Da rockeren havde en dom på to måneders fængsel for kokainbesiddelse i bagagen forsøgte han igennem sin forsvarsadvokat Michael Juul Eriksen at få staten til modregne med de to måneder, som han havde afsonet for meget.

Og det gav Københavns Byret ham i februar medhold i. Kort efter ankede anklagemyndigheden byrettens afgørelse til Landsretten.

Brian Sandberg får 103.000 kroner af staten, hvis han tager en tur på to måneder bag tremmer. Han har ikke råd til at lade være, siger han til Ekstra Bladet 
(Arkivfoto: Tariq Mikkel Khan) Krimi Sandbergs 'feriepenge' i fare: Nu anker staten

Brian Sandberg får 103.000 kroner af staten, hvis han tager en tur på to måneder bag tremmer. Han har ikke råd til at lade være, siger han til Ekstra Bladet 
(Arkivfoto: Tariq Mikkel Khan) Krimi Sandberg tager endnu en tur bag tremmer

- Vi vil nu forsøge at få sagen bragt for Højesteret, siger Sandbergs advokat, Michael Juul Eriksen.