Annonce:
Annonce:

Offer smidt i sø: Tiltalt legede der som barn

To tiltalte nægter sig skyldig i drab og nedbrænding af ofrenes huse. Det ene offer blev smidt i en sø

Drabsofferet Kiehn Andersen blev fundet i en sø i den private Blæsinge grusgrav. Liget var stukket i maven, formentlig for at lukke gasser ud, og hans tøj var fyldt med 24 sten for at tynge liget ned. Foto: Per Rasmussen
Drabsofferet Kiehn Andersen blev fundet i en sø i den private Blæsinge grusgrav. Liget var stukket i maven, formentlig for at lukke gasser ud, og hans tøj var fyldt med 24 sten for at tynge liget ned. Foto: Per Rasmussen
Annonce:
Følg Krimi

RETTEN I NÆSTVED (Ekstra Bladet): Grusgraven, hvor liget af Kiehn Andersen blev smidt i, var ikke ukendt land for den 43-årige drabstiltalte. Det fortalte hans storesøster, da hun afgav vidneforklaring torsdag i sagen, hvor han og en 35-årig ven er tiltalt for to drab.

De voksede op i Slagelse og i Blæsinge.

- Vi legede dernede (i grusgraven, red.) hver dag, da vi var børn. Min far sagde, at søen var bundløs. Den barnetro har vi haft, forklarede søsteren, hvis tynde krop rystede, som om hun frøs i det varme lokale.

Det var dog tilsyneladende kun en barnetro. Ejeren af grusgraven skød under sin vidneforklaring på, at vandstanden var 20-30 centimeter på tidspunktet, hvor liget blev fundet.

Tiltalt for to drab: Kommer med overraskede forklaring

- S. sagde, at det var et godt sted at gemme ting, forklarede søsteren og sagde, at hun troede, at han talte om sine knive.

Annonce:

Hun fortalte også, at broren har boet hos den medtiltalte og hans daværende kæreste i Ruds Vedby i et hus, der i fugleflugtslinje lå meget tæt på Kiehn Andersens hus.

Men selvom de har et familiemedlem, der drak kaffe med Kiehn Andersen, så vidste hun ikke, om broren kendte ham.

Her er hovedtiltalerne

20. april 2019: Drab i forening på Kiehn Andersen i Ruds Vedby, der var værgeløs, da han blev slået ihjel med massiv stump vold mod halsregionen. Han er formentlig blevet sparket og/eller trampet mod hals og ryg, så han fik brud på tungebenet, venstre skjoldbruskplade og begge øvre skjoldbruskhorn samt brud på flere ribben.

Tyveri af offerets haglgeværer og møntsamlinger og brandstiftelse mod hans hus.

Usømmelig omgang med lig ved at have kørt offeret til en sø i Blæsinge i Slagelse, hvor de med en ukendt smal aflang spids genstand stak offeret i maveregionen efter dødens indtræden og fyldte hans tøj med flere sten, så han sank til bunds, og liget blev efterladt på bunden af søen.

1. juni 2019: Forsøg på hjemmerøveri ved i forening at have indfundet sig på adressen og truet offeret med et oversavet jagtgevær til at udlevere kontanter og en riffel, som offeret havde sat til salg via annonceportalen Gul & Gratis. De opgav dog, da de fik oplysninger om, at der var andre hjemme på adressen.

3. juni 2019:  Røveri i forening i Ringsted med henblik på inddrivelse af gæld på 500 kroner, hvor de med vold eller trussel om vold tvang to forurettede til at udlevere et musikanlæg, idet den 43-årige tog kvælertag på det ene offer, hvorefter de tog musikanlægget som pant for pengene, som det andet offer skyldte til en person.

16. juni 2019: Drab på Poul Frank Jørgensen i hans hjem på Slagelse Landevej i Vemmelev på Sydsjælland i tidsrummet fra cirka 8.40 til 9.20 ved at have stukket ham med en eller flere skarpe genstande, muligt en eller flere knive. Han fik et omkring seks centimeter dybt stik/snitlæsion, der gik gennem halsmuskulaturen, med overskæring af halsens store pulsåre til følge, hvilket må antages at være dødsårsagen, ligesom de tiltalte tildelte ham ti stiklæsioner i ryggen, hvorefter liget blev efterladt på stedet.

Brandstiftelse mod offerets hus ved anvendelse af brandbar væske samt for usømmelig omgang med lig, fordi liget af Poul Frank Jørgensen blev fundet forkullet på gulvet i soveværelset.

Kilde: Anklageskriftet

Her ses den 43-årige tiltlate tegnet ud fra et billede fra før hans anholdelse. Tegning: Jørgen Bitsch
Her ses den 43-årige tiltlate tegnet ud fra et billede fra før hans anholdelse. Tegning: Jørgen Bitsch

Pose med mønter
Hun vidste dog godt, at møntsamleren var væk, og at der blev ledt efter ham i grusgraven, da de var til deres mors fødselsdag på forældrenes bopæl i Korsør 24. april sidste år – fire dage efter, at Kiehn Andersen blev dræbt ifølge anklageskriftet.

Her afleverede broren en stor pose mønter til moren, som han sagde kom fra pantflasker.

- Det var gangbare danske mønter. Der var alle slags mønter – mor stablede dem i bunker, fortalte vidnet og skød på, at der var mellem 2300 og 2800 kroner. Moren skulle så til gengæld overføre penge for sønnen til hans husleje.

- Vidste du godt, at Kiehn var død på det tidspunkt, spurgte anklageren.

Annonce:

- Nej, men jeg frygtede det, svarede hun og sagde, at eftersøgningen i Blæsinge grusgrav var startet på det tidspunkt.

På anklagerens spørgsmål om, hvorvidt hendes bror kendte 80-årige Poul Frank Jørgensen sagde hun, at hun var ret sikker, at brorens tidligere svigerfar havde opbevaret campingvogne eller både hos ham, og at hun mente, at broren havde været med svigerfaren derude.

Hun hørte om den 80-åriges død i medierne.

- Hvad tænker du, da du hører, at Poul Frank er død, spurgte anklageren, hvortil søsteren svarede:

- Må jeg lade være med at svare?

Hun gjorde også politiet opmærksom på et Facebook-opslag, broren havde lavet to uger før sin anholdelse, der har karakter af en vittighed på engelsk:

'Samlede en blaffer op. Han virkede som en fin fyr. Efter et par kilometer spurgte han mig, om jeg ikke var bange for, at han var seriemorder. Jeg fortalte ham, at chancen for to seriemordere i samme bil var ekstremt usandsynligt’, lød teksten.

Annonce:

- Hvis man er et normalt menneske, er man nok sjov, men datoen gør, at jeg ikke synes, det er sjovt, sagde hun.

Søskendeparret har haft et anstrengt forhold de seneste måneder før hans anholdelse Blandt andet sagde hun, at broren ikke kunne og ville se hende, da hun blev erklæret terminal syg med kræft. Og hun har også på et tidspunkt kontaktet kommunen om brorens kærestes forældreegnethed over for sønnen. Svigerinden har hun dog fået et fint forhold til under brorens afhøring.

I en politiafhøring i november sidste år har hun sagt, at hun havde indtryk af, at svigerinden vidste mere om drabene.

Ved dagens retsmøde blev hun spurgt, om det stadig var hendes indtryk.

- Jeg ved ikke, om hun ved det i detaljer. Jeg tænker bare, at hun ikke var særligt chokeret. Jeg ringede til hende, da politiet gik rundt i (brorens, red.) lejlighed. Hun græd ikke og sagde, hvad drengen ønskede sig i gave til sin fødselsdag.

Svigerinden afviste dog at vide noget, da hun afgav forklaring.

Drabstiltalts kæreste: Sagde han ville tage skylden

Søsteren blev også spurgt, om hun har et udestående med sin bror.

- Nej, jeg har været knust et år. Jeg elsker min bror. Jeg savner ham, så jeg ikke kan beskrive det. Men jeg kan og vil ikke dække over usandheder. For helvede, det er mord.

Drabstiltalt sendte billeder af seriemordere

Offer tynget ned med 24 sten

Tiltalt for drab og brand: Tatoveret med 'hor mord og ildebrand'

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Har du vildledt Folketinget, Ellemann?
Annonce:
Annonce:

... Se billederne

Annonce:
Annonce: