Olietanker sejlede over dræbt bands bil

Kaptajnen så bilen styrte ned fra broen, men troede, at der var tale om store sne-masser

Olietanker sejlede over dræbt bands bil

Se optagelser fra ulykkesstedet (Video: Aftonbladet)

De fire medlemmer af det britiske indie-band Viola Beach og deres manager mistede natten til lørdag livet, da deres bil styrtede ud over en bro og ned i en kanal i Södertälje ved Stockholm.

Nu er det kommet frem, at kaptajnen på olietankeren Tellus, der skulle passere broen, som var oppe, så noget falde ned og derfor kontaktede de svenske søfartsmyndigheder.

Det skriver svenske SVT.

Venner i sorg over dræbt popband: Troede det var en joke

Fik grønt lys til at fortsætte
Besætningen troede, at der var tale om store mængder sne, men det viste sig senere at være bilen med band-medlemmerne og deres manager.

Søfartsmyndighederne gav uvidende om ulykken olietankeren grønt lys til at fortsætte gennem broen, og den sejlede dermed over ulykkesstedet og bilvraget i vandet, skriver SVT.

Det var først senere, at flere personer alarmerede politiet om, at de havde set en bil brage gennem bommene og styrte omkring 25 meter ned i kanalen.

Bil styrtede ned i svensk kanal: Ofre var britisk pop-band

Få overvågningsbilleder
Den svenske havarikommission har indledt en undersøgelse af ulykken, der kostede de fem briter livet, skriver den svenske avis Expressen.

Men det viser sig, at det er svært at finde ud af, præcis hvad der var skyld i, at bandet og manageren kørte i kanalen.

Siden ulykken har svensk politi ifølge Expressen håbet på at kunne se ulykken på de overvågningskameraer, der er ved broen.

Men det video-materiale, der er, viser næsten ikke noget fra ulykken:

- Vores oplysninger går på, at der ikke findes nogen tydelig film af det. Det er fra længere afstand, og jeg har ikke set den. Men der findes ingen, der viser, præcis hvordan hændelsesforløbet var, siger Hans Brandt fra Stockholm Politis trafik-afdeling tirsdag til Expressen.

Britisk band: Døde få timer efter deres første store koncert i udlandet