Annonce:
Annonce:

Omars mistænkte hjælpere skal fortsat sidde fængslet

Politiet krævede to mænd bag tremmer for at hjælpe Omar El-Hussein med terrorangrebene i København

Omar El-Hussein blev skudt og dræbt af politiet af 38 skud på Svanevej i København.
Foto: Privatfoto, Facebook.
Omar El-Hussein blev skudt og dræbt af politiet af 38 skud på Svanevej i København. Foto: Privatfoto, Facebook.
Annonce:
Følg Krimi

Betjente med maskinpistoler bevogtede torsdag formiddag Københavns Byret. Årsagen er, at byretten besluttede fortsat at holde to unge mænd varetægtsfængslet for deres rolle i terrorskyderierne i København den 14. og 15. februar.

De to mænd på 19 og 22 år er sigtet for at have bistået Omar El-Hussein i forbindelse med terrorskyderierne i København i forrige uge, og af sikkerhedshensyn har politiet derfor sendt betjente bevæbnet til tænderne på gaden.

De to mænd er nu blevet varetægtsfængslet i yderligere fire uger.

Hele syv betjente fra Københavns Politis operationsstyrke var således til stede i byretten for at bevogte og beskytte den 19-årige. Det er uvist, hvor mange, der beskyttede den 22-årige.

Statsadvokat: Lovligt at skrive ’Je SUIS Omar’ på facebook

Juraprofessor: Terroristen Omar skulle have været mentalundersøgt

Annonce:

Dommeren besluttede hurtigt at lukke dørene efter ønske fra anklager Stig Fleischer:

- Hvis jeg skal redegøre fyldestgørende for politiets beviser, så beder jeg om lukkede døre.

Anklageren forklarede, at vi stadig er på et tidligt stadie i efterforskningen i en af de 'mest alvorlige sager i Danmark i lang tid'.

Drab og drabsforsøg

Anklagemyndigheden fremlagde politiets beviser mod de to mænd, som er sigtet for medvirken til to drab og fem drabsforsøg.

En dommer vurderede herefter, at der fortsat er begrundet mistanke mod de to mænd på 19 og 22 år, mens politiet efterforsker deres rolle i de to terrorangreb i København, udført af den 22-årige Omar El-Hussein.

Mette F: Giv nu ro til efterforskning af terror

10 dage senere

Politiet har haft 10 dage til at finde beviser mod to unge mænd, da de blev fremstillet i et grundlovsforhør 16. februar.

Advokat: Giv folk fakta i stedet for myter i Omar-sag

Annonce:

De to mænd er mistænkt for at skaffe et tilflugtssted til den 22-årige Omar Abdel Hamid El-Hussein samt hjælpe med at skaffe en M/95 automat-riffel af vejen efter drabet på Finn Nørgaard ved Krudttønden 14. februar. De er dog ikke sigtet for at hjælpe med at skaffe den kraftige automatriffel.

Sigtet for råd og dåd

Politiet har også sigtet de to mænd for 'tilskyndelse, råd eller dåd' i forbindelse med angreb ved Krudttønden og senere en synagoge i det indre København, hvor sammenlagt to civile blev dræbt og fem politibetjente såret. De er derfor sigtet for medvirken til to drab og fem drabsforsøg.

Terror-efterforskning: Politihunde gennemsøgte park

Omar El-Hussein blev skudt på Svanevej søndag morgen 15. februar. Han bar to pistoler, og en af dem blev brugt til at dræbe Dan Uzan ved synagogen ifølge politiet. De to varetægtsfængslede mænd er mistænkt for at hjælpe Omar med at skaffe pistolerne.

Kriminelle sammen

Annonce:

Den 22-årige varetægtsfængslede mand har tidligere begået kriminalitet med den nu dræbte gerningsmand Omar Abdel Hamid El-Hussein. Det afslører en række retsdokumenter, som Berlingskehar fået indsigt i.

Omar hyldet af sine venner i Jordan: En heltemodig martyr

Retsmøderne begyndte klokken 10 ved Københavns Byret. De to mænd har tidligere nægtet sig skyldige i anklagerne under et grundlovsforhør.

Halvanden times tid senere har dommeren besluttet, at de to skal  sidde varetægtsfængslet i yderligere fire uger, mens politiet efterforsker videre.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Der er et mordforsøg i gang
Annonce:
Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: