Ond arv: Rygmærket går fra far til søn

Politiet frygter rockerdynastier: En længere række sønner af højtstående Bandidos- og Hells Angels-medlemmer er gået ind i rockermiljøet – og kriminaliteten følger med

Peter Kjerbye Nygaard er søn af morddømte Jørgen Kjærbye Pedersen, der var en central figur i den første generation af bikere herhjemme. Under bandekrigen avancerede sønnen hurtigt fra AK81'er til prospect i Hells Angels i Odense, men han er angiveligt ikke så aktiv i rockermiljøet længere. Privatfoto
Peter Kjerbye Nygaard er søn af morddømte Jørgen Kjærbye Pedersen, der var en central figur i den første generation af bikere herhjemme. Under bandekrigen avancerede sønnen hurtigt fra AK81'er til prospect i Hells Angels i Odense, men han er angiveligt ikke så aktiv i rockermiljøet længere. Privatfoto
Følg Krimi

Brødre. Det er oftest det, fuldgyldige rockere kalder hinanden. Men i mange tilfælde kan de også kalde hinanden far og søn.

En god håndfuld veteraner fra de tidlige rockerdage har nemlig børn, der i dag er trukket i lædervesten og udgør næste generation af hardcore rockere. Udviklingen er ikke gået ubemærket hen hos politiet.

– Det er et fænomen, vi kender og støder på, bekræfter politiinspektør Michael Ask, chef for Politiets Nationale Efterforskningscenter.

– Det er bekymrende, men også en naturlig udvikling, forstået på den måde, at de, der var første generation af rockere herhjemme og var unge i 80’erne, har voksne børn i dag, og der er så nogle af børnene, der har valgt at gå i deres fædres fodspor, siger Michael Ask.

Udenlandske rockere breder sig konfliktfrit i Danmark

Det er nogle af de helt tunge drenge i rockerverdenen, der har ladet rygmærket gå videre til næste generation.

I Ekstra Bladets store tema kan du se hele listen over rockersønnerne og læse alt om den nye rockergeneration.

Her er rockersønnerne

Eksempelvis har Hells Angels-veteranerne Bent ’Blondie’ Svane Nielsen, der med dobbeltmordet på to Bullshit-rockere i 1983 satte ild til den første danske rockerkrig, og Per Koba, tidligere præsident for HA’s afdeling i Ishøj, begge givet faklen videre til deres sønner, Rune Svane Nielsen og Thor Koba, der i dag begge er højt på strå i HA.

Ekstra Bladet erfarer fra kilder med indsigt i miljøet, at det giver en vis status at være født ind i rockerverdenen, og hos Bandidos har man ligefrem et mærke – ’2. Gen.’ – der markerer, at man er anden generation i en rockerfamilie.

Ekstra Bladets gennemgang af persongalleriet viser dog, at det ikke kun er rygmærkerne, tatoveringerne og motorcyklerne, den unge generation har taget til sig. Flere af de unge er også leveringsdygtige i den hårdkogte kriminalitet, som oftest går hånd i hånd med rockertilværelsen.

Hos Justitsministeriets Forskningskontor, der blandt andet forsker i rekrutteringen til kriminelle grupperinger, er man også opmærksom på udviklingen.

– I forbindelse med vores undersøgelser af rocker- og bandemiljøerne er vi af politiet og andre fagfolk blevet gjort opmærksomme på, at der kan være nogle problemstillinger med familierelationer i grupperingerne, og det er oplagt at undersøge nærmere, siger Maria Libak Pedersen fra Justitsministeriets Forskningskontor, som endnu ikke kan sige, hvornår man vil påbegynde en nærmere undersøgelse af fænomenet.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+