Optagelser frigivet: Her får den somaliske flybomber overrakt sprængstoffer

Lufthavn frigiver overvågningsbilleder af somalisk bombemand og hans medhjælpere. Se optagelserne herunder

Optagelser frigivet: Her får den somaliske flybomber overrakt sprængstoffer

Her får den formodede bombemand overrakt den genstand, der formodes at være bomben. (Video: AP)

Somaliske myndigheder frigav søndag optagelser fra Mogadishu International Airport, der viser to mænd med en bærbar computer, som angiveligt var fyldt med sprængstoffer.

I optagelserne kan man se hvordan de to mænd, den ene iført en orange sikkerhedsvest, overrækker en genstand til en formodet bombemand efter lufthavnens sikkerhedstjek. Se optagelserne over artiklen.

Bombemand suget ud af passagerfly: Bærbar computer proppet med sprængstof  

Ifølge den somaliske efterretningstjeneste er passageren i optagelserne identisk med Abdullahi Abdisalam Borleh, der mistænkes for tirsdag den 2. februar at medbringe en bombe på et Daallo Airlines-fly, og sprænge et hul i skroget med den.

Bombemand suget ud af flyet

Angrebet skulle have dræbt alle om bord på flyet, men eksplosionen endte med kun at koste Borleh livet, da han efterfølgende blev suget ud af flyet gennem det hul, som bomben forårsagede.

Piloten var efter eksplosionen i stand til at nødlande flyet, og ingen andre passagerer mistede livet ved det fejlslagne terrorangreb.

Passagererne om bord på Daallo Airlines-flyet var skrækslagne efter eksplosionen, men flere tog alligevel telefonen frem og begyndte at filme. Se optagelser fra nødlandingen her.

Bombe sprang på fly tre km oppe: 'Alle var skrækslagne'

- Et overvågningskamera optog noget af deres gøren og laden, og angrebet menes at være koordineret af et netværk af personer, hvoraf mange nu er blevet arresteret, udtaler en anonym kilde fra den somaliske sikkerhedstjek til AFP ifølge Daily Mail.

I alt er 15 personer blevet anholdt i forbindelse med angrebet, oplyser kilden.

En kilde tæt på somaliske efterforskere mener at vide, at angrebet mod flyet var orkestreret af den militante bevægelse Al Shabaab, der er kendt for sin støtte til Al Qaeda. Ingen har dog taget ansvaret for angrebet endnu.

Somalisk minister bekræfter bombe sprængte hul i fly