Otte mænd gik i sex-fælde: Afpressere sendte nøgenfotos til eks-kone

Tiltale: Falske profiler af 14-årige piger misbrugt til pengeafpresning

Falske profiler på Badoo.com lokkede otte mænd i en sex-fælde. I stedet for 14-årige piger ventede en flok hårdtslående pengeafpressere på mændene.
Falske profiler på Badoo.com lokkede otte mænd i en sex-fælde. I stedet for 14-årige piger ventede en flok hårdtslående pengeafpressere på mændene.

Med falske profiler af 14-årige piger på et dating-site blev otte mænd lokket til at mødes med pigerne for at få sex. Men i stedet ventede en gruppe voksne mænd, der truede og afpressede ofrene for deres pædofile tendenser.

Sådan lyder tiltalen mod fire mænd af anden etnisk herkomst på 28, 22, 26 og 19 år, der senere på året stilles for retten i Glostrup. De fire sidder varetægtsfængslet og nægter sig alle skyldige.

De er tiltalt for tre tilfælde af afpresning og fem afpresningsforsøg, der blev forhindret, fordi politiet fik anholdt gruppen.

Undersøgelsen af deres computere viste, ifølge anklageskriftet, at afpresserne havde fuld gang i at lokke nye ofre frem, der kunne afpresses for penge med truslen om, at deres pædofile lyster ville blive afsløret.

Sendte nøgenfotos til eks-kone
Et af ofrene blev opsøgt på sin bopæl, efter at manden havde sendt nøgenbilleder af sig selv til den 14-årige pige, som han troede, at han havde chattet og udvekslet sms-beskeder med.

Ifølge tiltalen ringede tre af mændene på døren og truede offeret med, at de ville offentliggøre nøgenbillederne eller 'gå til politiet eller Ekstra Bladet'.

Manden valgte at flygte fra afpresserne i løb, men de gav ikke op. I stedet ringede de til mandens eks-kone, hvorefter de sendte hende nøgenbillederne af manden sammen med den chat-korrespondance, han havde haft med den 14-årige lokkedue.

Afpresserne brugte, ifølge tiltalen, dating-sitet Badoo.com til at oprette de falske profiler af teenagepiger.

- Du kan blive skåret i småstykker
Fredag den 15. januar gik en mand i fælden efter at han i dagevis havde chattet og skrevet med en 14-årig pige. Han aftalte at mødes med hende på Avedøre Station. Men tre af de formodede afpressere ventede på ham, og han fik tre 'tilbud':

Han kunne blive kørt ud i skoven og blive skåret i småstykker, han kunne blive meldt til politiet og samtidigt ville de lægge det hele ud på nettet og skrive til hans eks-kone. Eller han kunne betale sig fra det.

Manden blev tvunget hjem til sin bopæl, som de tre mænd rodede igennem efter værdier, og han blev truet til at logge sig på sin netbank, så afpresserne kunne se, hvad der stod på hans konti. Men offeret var flad som en fregne, så i stedet fik han besked på at 'skaffe' 50.000 kr. inden tirsdag klokken 20.00.

Søndag den 17. januar mødtes mændene med et andet offer på Flintholm Station i Vanløse, som også troede, han skulle have en date med en 14-årig pige, som han havde chattet og sms´et med.

Tre af de tiltalte og flere andre uidentificerede mænd ventede på ham og i forsøget på at afpresse ham for penge, blev han truet med at 'komme på skadestuen' eller i detentionen hos politiet.

Falske profiler på Badoo.com lokkede mænd i en sex-fælde. I stedet for 14-årige piger ventede en flok hårdtslående pengeafpressere på mændene. Krimi Lokkede mænd i sex-fælde med falske profiler af 14-årige piger

Manden blev slået i ansigtet og forsøgte at flygte, men han blev løbet op og slået til jorden. Han fik flere knytnæveslag i ansigtet, blev sparket på kroppen og truet med kniv.

En times tid senere blev offeret ringet op og truet til ikke at anmelde forholdet: 'Hvis du ikke anmelder det og hvis du sletter alt vores korrespondance, så vil der ikke ske dig mere,' lød det.

Politiet lå i baghold
Men politiet var nu på sporet af mændene, og den 20. januar blev de nu fire tiltalte anholdt på Frederiksberg, hvor de ifølge tiltalen havde lokket endnu et offer til et møde. Politiet lå i baghold og håndjernene klappede.

De anholdtes beslaglagte computere afslørede, at de i dagene op til anholdelsen chattede og sms´ede med flere andre mænd, som de planlagde at afpresse, når mændene mødte op i den tro, at de skulle have sex med en 14-årig pige.

Foruden de otte tilfælde af afpresning og forsøg er mændene tiltalt for em stribe andre forhold. Det alvorligste er rejst mod to af de tiltalte for besiddelse af en Sako Riffel juleaften 2015 med fem skarpe patroner.

Den 23-årige blev lagt i håndjern og holdt indespærret i sin lejlighed i 10 timer, mens hjemmerøverne ventede på, at hans bank åbnede. (Foto: Thomas Borberg) Krimi Hjemmerøvere lokkede offer i sex-fælde med falsk profil af 14-årig

Københavns politi efterforsker stadig en lignende sag, hvor ofre menes udsat for røverier efter at have chattet med falske profiler på nettet.

I november sidste år afslørede politiet to mænd på 21 og 22 fra Aarhus, som lokkede en 23-årig københavner i en sex-fælde med en falsk 14-årig pige. Manden fik lokket den 14-årige pige hjem til sin lejlighed i København, men da det ringede på døren overfaldt to mænd den 23-årige og lagde ham i håndjern.

Afpresserne forlangte, at han hævede kontanter til dem, men det mislykkedes i løbet af natten, så han blev holdt fanget i håndjern indtil banken åbnede næste morgen, hvor den 23-årige hævede 95.000 kr., som han gav afpresserne.

Politiet mener, at de to aarhusianere også havde 'gang i' flere andre ofre, men de tekniske undersøgelser af deres computere er endnu ikke færdige og tiltalen er ikke klar endnu.