Annonce:
Annonce:

Otte ofre truet med pistoler under hjemmerøveri

Gæster blev truet til at aflevere mobiler, ure og kontanter. Tre unge risikerer mindst fem års fængsel

Under nævningesagen ved retten i Glostrup går anklageren efter mere end fem års fængsel til de tre unge tiltalte. (Foto: Jens Dresling/Polfoto)
Under nævningesagen ved retten i Glostrup går anklageren efter mere end fem års fængsel til de tre unge tiltalte. (Foto: Jens Dresling/Polfoto)
Annonce:
Følg Krimi

- Hvis I ringer til politiet, bliver I dræbt.

En beboer og hans syv gæster blev truet på livet, da to pistol-bevæbnede hjemmerøvere trængte ind i en lejlighed i Albertslund vest for København og tvang alle otte personer til at udlevere deres værdigenstande.

Sådan lyder tiltalen i en røverisag mod tre unge, to 16-årige og en 17-årig fra Albertslund, der starter onsdag ved retten i Glostrup. De nægter sig skyldige.

De store drenge, der er af anden etnisk herkomst, er tiltalt for fem røverier og et røveriforsøg med skiftende roller og en stribe andre forbrydelser som frihedsberøvelse og vidnetrusler.

To af røverierne var regulære hjemmerøverier, og derfor kræver anklagemyndigheden de store drenge idømt mindst fem års fængsel, der som udgangspunkt er mindste-straffen for hjemmerøveri.

Annonce:

Truet til at udlevere koder
Udbyttet ved hjemmerøveriet mod festen i Albertslund, som skete kort efter midnat den 20. september sidste år, var mobiltelefoner, en iPad, 400 kr. i kontanter, to armbåndsure, en Tommy Hillfiger jakke og en rygsæk med pas og personlige papirer.

De otte ofre blev under trusler med to hardball-pistoler tvunget til at blive i lejligheden, og til at udlevere koderne til de røvede mobiler og iPad´en. Hjemmerøveriet blev, ifølge tiltalen, begået af den ene 16-årige og den 17-årige.

Under tilfangetagelsen, der varede cirka et kvarter, blev de otte ofre også truet:

- Hvis I ringer til politiet, så kommer vi tilbage og skyder knoppen af jer!

Hardball-pistolerne havde drengene fået fat i dagen før ved et andet røveri, mener politiet, hvor den ene 16-årige mødte med pistolernes ejermand ved City 2 i Høje Taastrup, slog ham ned, og to pistolerne til en værdi af 2600 kr.

Holdt som gidsel
Bølgen af røverier, som de tre er tiltalt for, startede, ifølge tiltalen, den 17. september, da de tre trængte ind til en beboer i Albertslund, LC, stak ham en lussing og truede ham med en hardball-pistol.

Annonce:

Han blev truet til at udlevere sin mobiltelefon, kreditkort og pin-kode, hvorefter den ene 16-årige løb til en automat og hævede 5000 kr., mens de to andre røvere holdt LC fanget i lejligheden.

LC fik besked på, at det 'var bedst for ham selv', hvis han ikke ringede til politiet bagefter og at røverne ville 'ringe til gutterne', hvis røveriet blev anmeldt.

To af røverne, den ene 16-årige og den 17-årige, vendte få dage senere tilbage til offeret sammen med en 14-årig dreng, hvor de igen forsøgte at trænge ind for at få fingre i hans kreditkort. Men den 14-årige fortrød, og bildte de to andre ind, at LC ikke var hjemme.

Den 28. september begik alle tre drenge, ifølge tiltalen, et gaderøveri om natten ved Albertslund Station, hvor offeret blev skubbet, slået og truet med en hardball-pistol til at udlevere sit hævekort og pin-kode. Mens to af dem løb til nærmeste hæveautomat og hævede 1000 kr., bevogtede den tredje offeret og røvede samtigt hans iPhone.

Annonce:

Brugte brandslange mod pædagog
Fem dage senere røvede de tre drenge, ifølge anklageskriftet, 7-Eleven på Ishøj Strandvej i ishøj, hvor de maskerede og bevæbnede med en af hardball-pistolerne tvang ekspedienten til at udlevere 3750 kr. Efter røveriet smed de en taske med -røverudstyret' væk. I tasken, som politiet fandt, lå også den ene 16-åriges sundhedskort, dankort og buskort.

Da politiet anholdt de tre, fandt betjentene hos den anden 16-årige en strømpistol og et knojern.

Han er også tiltalt for et overfald på en pædagog på den sikrede afdeling på ungdomsinstitutionen Sønderbro på Sundholmsvej, hvor han tog en brandslange og sprøjtede vand direkte i ansigtet på en pædagog, som fik besvær med at trække vejret.

Retten i Glostrup behandler sagen over seks dage og dommen ventes først den 8. juli.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Politiske skandaler har siden 2003 udløst 12 kommissioner
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: