Ove pandede bevæbnet apoteks-røver ned: 'Jeg har før kæmpet mod vildsvin på 120 kilo'

En 22-årig mand er blevet anholdt efter røveri mod apoteket i Langgade i Nykøbing Falster torsdag formiddag. Ove Petersen var med til at holde røveren tilbage

- Røveren skal være glad for, at jeg ikke havde min jagtbøsse med, siger Ove Petersen, som ellers er vant til at gå på jagt i både Danmark og Sverige (på billedet med Malik). Derfor har han også et rimeligt kendskab til våben. Privatfoto
- Røveren skal være glad for, at jeg ikke havde min jagtbøsse med, siger Ove Petersen, som ellers er vant til at gå på jagt i både Danmark og Sverige (på billedet med Malik). Derfor har han også et rimeligt kendskab til våben. Privatfoto

Den 65-årige Ove Petersen havde besluttet sig, da han stod uden for indgangsdøren til apoteket i Langgade i Nykøbing Falster.

Inden for var et røveri i gang. En røver var kommet ind og havde truet både kunder og personale med en pistol til at lægge sig ned på gulvet, mens han selv gik ud i baglokalet og fyldte en plastpose med medicin.

Uden at røveren lagde mærke til det, var Ove listet ud af butikken. Og han havde taget opstilling lige ved siden af indgangsdøren.

- Hvis røveren ikke havde sin pistol i hånden længere, når han kom ud igen, så ville jeg slå ham så hårdt, jeg kunne, siger Ove Petersen til Ekstra Bladet.

Røveren stormede ind
Et par minutter tidligere var Ove Petersen selv kommet ind i butikken. Der var torsdag gratis synstest, så der var godt med kunder, som stod i kø.

Pludselig gik døren op, og en ung mand kom stormende ind. Han havde en elefanthue på hovedet og gav sig til at råbe 'Røveri, røveri. Alle ned på gulvet. Ingen alarm. Ingen politi.'

- Der blev godt nok hurtigt fladt derinde, fortæller Ove Petersen om folks reaktion på røverens ordre.

Bad om morfin
Der var personale ved alle seks skranker. Røveren gik gennem to skranker og beordrede to ekspeditricer til at gå med sig ud i baglokalet. Her bad han om morfin, som han krævede, at personalet smed i en plastpose, som han holdt frem.

Mens det skete, rejste Ove Petersen sig op.

Han havde lagt mærke til, at røveren havde haft en kvadratisk gummiklods med sig, da han kom ind i butikken. Det er en af den slags klodser, som bruges til at holde skilte ved vejarbejder. Røveren satte gummiklodsen for døren, så den ikke smækkede i.

Ove Petersen slog røveren med en gummiklods, som bruges til at holde skilte ved vejarbejder. Foto: Per Rasmussen
Ove Petersen slog røveren med en gummiklods, som bruges til at holde skilte ved vejarbejder. Foto: Per Rasmussen

Ove Petersen tog klodsen med sig ud, da han listede sig udenfor, uden at røveren opdagede det.

Smækkede ham ned
Det var også den klods, som Ove Petersen af al sin kraft smadrede imod røveren, da han pludselig kom ud fra apoteket.

- Jeg ramte ham på brystkassen og hagen. Han tabte posen og væltede omkuld, siger Ove Petersen, der i sin fritid som jæger har nedlagt adskillige større dyr.

Mens de to lå og tumlede på jorden, bredte der sig en stank af hostesaft i Langgade. Det viste sig senere, at røveren i skyndingen også havde fået en flaske kraftig hostesaft med sig i posen. Den var nu blevet knust.

Artiklen fortsætter under billedet...

Langgade var en kort stund spærret af politipatruljer, som ankom til apoteket. Foto: Ove Petersen
Langgade var en kort stund spærret af politipatruljer, som ankom til apoteket. Foto: Ove Petersen

Fik fat i pistolen
En yngre mand kom også og hjalp med at holde fast på røveren. Manden havde været i færd med at blive synstestet, da røveren kom ind.

Ove Petersen fik fat i røverens pistol, som nu sad i bukselinningen på ham. Han fik magasinet ud af pistolen.

- Da gik det op for mig, at der var tale om en splatterpistol, siger Ove Petersen.

Ove Petersen gav pistolen videre til en kvinde, som stod tæt ved.

Og efter et par minutter ankom politiet.

I grundlovsforhør fredag
Vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Henrik Carlsen, fortæller til Ekstra Bladet, at politiet klokken 10.41 torsdag fik anmeldelse om et igangværende røveri mod apoteket i Langgade i Nykøbing Falster.

Ved ankomsten viste det sig, at røveren var blevet overmandet af kunder og personale. Røveren var ikke kommet alvorligt til skade.

Der var tale om en 22-årig mand. Han skal efter planen fremstilles i grundlovsforhør fredag formiddag med krav om varetægtsfængsling.

Tumlede sidst med et vildsvin
Ove Petersen fortæller til Ekstra Bladet, at han ikke ved, om han også ville have reageret, som han gjorde, hvis røveren havde haft sin pistol i hånden, da han kom ud.

- Når jeg overhovedet vælger at reagere, så er det af den simple grund, at jeg ikke vil finde mig i den slags optræden, siger Ove Petersen.

- Og så er jeg overhovedet ikke bange. Den sidste, jeg tumlede med, var et 120 kilo tungt vildsvin, som jeg var ved at skyde. Jeg lå indlagt i tre dage med skader på nyren, siger Ove Petersen.