Over 100 kvinder i politiet overvåget: IT-ansat i politiet sigtet

En medarbejder ved Østjyllands Politi mistænkes for at have skaffet sig ulovlig adgang til over 100 kollegers telefoner - primært kvinder.

En IT-ansat, som har sin daglige gang ved politiet i Aarhus, er sigtet for at have skaffet sig ulovligt adgang til over 100 kollegers telefoner - primært kvinder.
En IT-ansat, som har sin daglige gang ved politiet i Aarhus, er sigtet for at have skaffet sig ulovligt adgang til over 100 kollegers telefoner - primært kvinder.

Ved du noget? Skriv til tf@eb.dk - alle henvendelser behandles fortroligt.

En hidtil uset overvågningsskandale ser ud til at have ramt dansk politi og Østjyllands Politi, hvor sagen udspringer fra.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger blev en mandlig IT-medarbejder ved politikredsen mandag den 29. marts sigtet for uberettiget at have skaffet sig adgang til over 100 politikollegers telefoner.

Materialet fra telefonerne skulle manden angiveligt have lagret og opbevaret privat gennem en længere periode.

Det præcise antal ofre i sagen er ukendt, men ifølge Ekstra Bladets oplysninger er det primært kvindelige politikolleger og deres telefoner, som manden har skaffet sig adgang til på ulovlig vis.

Station Nord i Helsingør er arbejdsplads for politifolk og anklagere fra Nordsjællands Politi. Flere medarbejdere er blevet smittet med coronavirus, efter at nogen var til fest med blandt andre politifolk fra Station Syd i Gentofte. Foto: Jan Sommer Krimi 30 retssager udsat hos partypolitiet

Her ses politidirektør Jens-Christian Bülow, da han i september informerede om nye tiltag ved et pressemøde på politistationen i Gentofte. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix Krimi Direktør for partypolitiet: Fra nødløgn til Nordsjælland

Bopæl ransaget
Manden, der har adskillige års erfaring som IT-medarbejder og har sin daglige gang på Politigården i Aarhus, fik mandag ransaget sin bopæl lidt uden for Aarhus, hvor politiet beslaglagde en større mængde materiale.

I forbindelse med ransagningen blev manden anholdt og sigtet og frataget enhver mulighed for at tilgå politiets it-systemer.

Manden er ifølge Ekstra Bladets oplysninger løsladt igen, men fortsat sigtet, og sagens efterforskning er nu overdraget til Midt- og Vestjyllands Politi.

Det er uvist, hvordan manden stiller sig i forhold til sigtelsen, og Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få en kommentar fra pågældende.

Pia Kjærsgaard (DF) undrer sig over festivitas i den coronaplagede politikreds. Foto: Jens Dresling Krimi Pia K. om politiskandale: Jeg vil også feste

Station Nord i Helsingør er arbejdsplads for politifolk og anklagere fra Nordsjællands Politi. Flere medarbejdere er blevet smittet med coronavirus, efter at nogen var til fest med blandt andre politifolk fra Station Syd i Gentofte. Foto: Jan Sommer Krimi Hård kritik af politifester: 'Kodylt dumt'

Politikreds bekræfter 'sag'
Politidirektør hos Østjyllands Politi, Kirsten Dyrman, bekræfter, at der findes en sag, men hun ønsker ikke at gå i detaljer med indholdet af den.

- Jeg kan bekræfte, at vi har en sag, og at den er videresendt til Midt- og Vestjyllands Politi til videre efterforskning, men jeg kan ikke sige mere end det, lyder det.

- Nu er vores fokus på at håndtere de berørte medarbejdere og hjælpe og understøtte dem, men den er ikke længere i vores hus, så jeg kan ikke give flere oplysninger, siger Kirsten Dyrmann.

Hos Midt- og Vestjyllands Politi bekræfter man at have modtaget sagen.

- Jeg kan bekræfte, at vi har modtaget sagsmaterialet, som vi nu er ved at undersøge nærmere, siger politiinspektør, Hans Roost, som ikke har yderligere kommentarer til sagen.

Københavns Vestegns Politi har fået travlt med smitteopsporingen, efter at poliitifolk herfra har hygget sig med en kollega fra Nordsjællands Politi, som er hårdt ramt af corona. Her er Vestegnens Politi meget apropos ude at undersøge en brandstiftelse mod et covid-19-testcenter i Ballerup. Foto: Kenneth Meyer Krimi Corona-skandale vokser: Politifolk fra flere kredse holdt 'pizza-arrangement'

På Station Syd i Gentofte har man lukket for ekspeditionen som følge af corona-skandalen. Foto: Henning Hjorth Krimi Afsløring: To fester bag coronaskandale hos politiet