Over 1000 mistænkt for at købe hash

I alt er der 1042 borgere, der får en besked i deres e-Boks de kommende dage

Ved du noget?

Indsend billede el. video

Maks. 5MB

Politiet i Esbjerg går nu også efter hash-køberne.

Mere end 1000 borgere i Esbjerg og omegn er mistænkt for at have købt hash fra personer i byens bandemiljø. Det er helt præcist 1042 personer, der vil opleve, at der de kommende dage vil tikke en besked ind i deres e-Boks fra politiet.

Der er i de fleste tilfælde tale om helt almindelige borgere i alle aldre, som er kommet i politiets søgelys, skriver Østjyllands Politi på vegne af Særlig Efterforskning Vest i en pressemeddelelse.

- De 1042 borgere har fået en varslingsskrivelse, hvor det vil fremgå, hvad vi mistænker dem for. Så vil vi afvente, hvad de vender tilbage til os med, siger politiinspektør Brian Voss Olsen ved Særlig Efterforskning Vest til Ekstra Bladet.

Det er altså forskellige mængder af hash, de 1042 borgere er mistænkt for at have købt. Dog er de alle mistænkt for at have købt under 100 gram.

- Der er flere muligheder for, hvad der kommer til at ske fremadrettet for de borgere. Hvis man er enig, så får man et bødeforlæg, og er man uenig, så er det op til retten, hvad der så skal ske, fortæller politiinspektøren.

- Bliver I ved med at forsøge at opspore flere personer?

- Nu er vi i gang med det her, så må vi se, om der følger yderligere med sig.

Narkotelefoner
Der er blevet gennemgået mange tusind hash-handler, hvor kunden har sendt en sms-bestilling til en såkaldt 'narkotelefon', for at de 1042 personer kunne mistænkes.

Politiet forklarer i pressemeddelelsen, at de mange borgere altså har understøttet bandemiljøet, der organiserer tusindvis af hash-handler.

Nogle har ikke kun måttet nøjes med en besked i indbakken. 52 købere, som har købt for mere end 100 gram hash, fik besøg af politiet i Særlig Efterforskning Vest. De blev alle sigtet for deres køb. 82 personer under 18 år blev sigtet for samme lovovertrædelse i januar.

25 personer fra bandemiljøet i Esbjerg blev anholdt 26. februar 2019. Siden da har Særlig Efterforskning Vest også rettet fokus mod dem, der både sælger og køber hash.

- Vi er startet på toppen med de 25 personer, vi sigtede. Vi fortsætter ud ad sporet, både for at bekæmpe bandemiljøet, men også for at forebygge, da der er personer under 18 år og 15 år, vi mistænker for at have købt hash, siger Brian Voss Olsen ved Særlig Efterforskning Vest.

Siden 2018 har politikredsen sammen med andre myndigheder lagt et massivt pres på bandemiljøet. Indtil videre er der blevet idømt 63 års fængsel fordelt over 24 bandemedlemmer. Otte af de dømte må ikke vende tilbage til Esbjerg i flere år, to personer er permanent udvist, og en person er blevet betinget udvist.