Over 14.000 vil mindes terrorofre

Du kan her få et overblik over mindehøjtideligheder til ære for de dræbte og sårede ved weekendens terrorangreb i København

Der har allerede været mange mennesker, der har lagt blomster. Her ved Krudttønden på Østerbro, hvor første kudepisode fandt sted.
Følg Krimi

På kortet over artiklen kan de se, hvor der afholdes mindehøjtideligheder.

Tusindvis af blomster pryder lige nu Krudttønden og synagogen i Krystalgade i København, og der flages i dag på halv stang fra samtlige statsbygninger og statsskibe  for at mindes ofrene for terrorangrebene i København.

Samtidig har over 14.000 danskere mandag formiddag meldt via Facebook, at de vil deltage i en mindehøjtidelighed til ære for de dræbte og sårede i weekendens terrorangreb. Mindehøjtideligheden begynder klokken 20.00.

Samtlige partier på Københavns Rådhus vil deltage, skriver Københavns Kommune i en pressemeddelelse. Kommunen har også inviteret alle partiledere på Christiansborg, og det forventes, at der kommer flere internationale gæster.

- Sikkerheden bliver koordineret med politiet og PET, lyder det fra Københavns Kommune.

Blomster ved Synagogen Krystalgade. (Polfoto: Rumle Skafte)
Blomster ved Synagogen Krystalgade. (Polfoto: Rumle Skafte)
 

Overvejer at flytte arrangement
Arrangementet skulle være afholdt foran Krudttønden, men på grund af den overvældende interesse overvejer man nu at flytte det til Fælledparken.

- Vi forventer faktisk, at der kommer endnu flere. Det har vi også talt med politiet om, som siger, at de sagtens kan håndtere situationen, siger det socialdemokratiske medlem af borgerrepræsentationen Lars Aslan Rasmussen mandag.

Han har været med til at arrangere mindehøjtideligheden sammen med de andre politiske partier i Københavns borgerrepræsentation.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og formanden for Dansk Politiforbund, Claus Oxfeldt, vil holde taler. Pernille Rosendahl, Marie Carmen Koppel samt den tyrkiske musiker Fuat Talaj vil spille musik fra en mindre scene.

(Foto: Rumle Skafte)
(Foto: Rumle Skafte)
 

Imponerende meget opbakning
Lars Aslan Rasmussen er forbløffet over opbakningen til arrangementet.

- Det har taget en drejning. For da vi arrangerede det, var det lørdag efter det første attentat. Det har været helt overvældende for os at få sms’er fra folk, der gerne vil komme fra Aalborg og Bornholm.

- Der kommer også internationale gæster - vi får blandt andet den svenske statsminister på besøg, så der kommer rigtig mange. Der har været imponerende meget opbakning, siger han.

Der blev også lagt blomster på Svanevej på Nørrebro, hvor den formodede gerningsmand blev dræbt af politiet

Mere fra Ekstra Bladet+

Vi kan ikke have en rigspolitichef, der lyver

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind