Overblik: Det ved vi om formodet terrorangreb på julemarked

De tyske myndigheder betragter nu sagen som et formodet terrorangreb. Ekstra Bladet giver dig her overblikket

Optagelser fra stedet viser minutterne efter, lastbilen pløjede igennem julemarkedet. (Video: AP/Privatoptagelser)

Mandag aften blev juleidyl forvandlet til en frygtelig tragedie.

En lastbil med to personer bragede ind i en menneskemængde ved et julemarked på Breitscheidplatz, og den har dræbt mindst 12 mennesker.

Mange ting er fortsat uklare, men Ekstra Bladet giver dig her overblikket over, hvad der skete ved det, som de tyske myndighederne nu betragter som et formodet terrorangreb.

Det skriver de i et tweet tidligt tirsdag morgen.

FÅ OVERBLIK HERUNDER:

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

 

12 personer er dræbt og 48 såret, efter en lastbil med to personer torpederede et julemarked i centrum af Berlin på Breitscheidplatz mandag aften. Dødstallet blev ændret fra ni til 12 personer klokken 01.50 af politiet.

- Den formodede fører af lastbilen er anholdt.  Ligesom det tyske nyhedsbureau DPA skriver de nu, at den anholdte mand og formodede gerningsmand er flygtning fra Pakistan. Han skulle angiveligt været kommet til den østrigske by Passau.

- De tyske myndigheder har endnu ikke meldt noget officielt ud om gerningsmandens identitet.

- En talsmand for den ansvarlige myndighed for flygtninge bekræfter nu, at et hangar i Tempelhof Lufthavn er blevet stormet af de tyske specialstyrker. Ifølge Sascha Langenbach afhørte politiet fire mænd i slutningen af 20'erne, men ingen er anholdt. Det oplyser talskvinden til Bild. 250 fra Tysklands specialenhed (SEK) deltog i aktionen, og den blev afsluttet omkring klokken 8.

Krimi Ekstra Bladet i Berlin: - Folk lægger blomster og tænder lys

- Ifølge Brandenburgs indenrigsminister, Karl-Heinz Schröter, er der fundet en skudt person blandt de dræbte.  Efter sigende er der tale om den polske chauffør fra lastbilen, der påkørte en menneskemængde på et julemarked mandag aften.

Artiklen fortsætter under videoen

Amatøroptagelser filmet fra en høj bygning viser minutterne efter angrebet. I midten af de blå blink ses den tonstunge lastbil. (AP)

- Vognen kørte på polske plader, og vognmanden har ikke haft kontakt til lastbilchaufføren siden mandag eftermiddag. Han frygter, at bilen blev kapret.

LIVE

- Motivet til hændelsen er ukendt, og man kan ikke kalde hændelsen for terror på nuværende tidspunkt. Politi og anklagere vil holde et pressemøde tirsdag klokken 13, hvor vi forhåbentlig kan blive klogere på situationen.

Artiklen fortsætter under billedet

 

- Udenrigsministeriets Borgerservice har ingen meldinger om, at der skulle være danskere blandt de dræbte eller sårede. Senest har de skrevet følgende: 'Fortsat ej melding om dk sårede, men for tidligt at udelukke. Følg lokale myndigheders råd. Meld ok til pårørende'

- Omkring klokken 6 tirsdag morgen oplyser de tyske myndigheder, at de nu betragter sagen som et terrorangreb. Samtidig oplyser de, at de efterforsker det som, at gerningsmanden gjorde det med vilje.

- Breitscheidplatz foran Kejser Wilhems Mindekirke ligger tæt på Zoo i Berlin i bydelen Schönberg i det centrale Berlin.

- Et øjenvidne siger til CNN, at lastbilen kørte over et fortov med en hastighed på 60-70 kilometer

1 af 3 
2 af 3 Foto: AP
3 af 3