OVERBLIK: Rørbomber sendt til flere prominente politikere

Både Hillary Clinton, Barack Obama og mediet CNN har modtaget pakker med sprængstof. New Yorks borgmester betegner det som et terrorangreb

CNN-bygningen, Warner Center, blev evakueret, da der blev fundet en rørbombe. 
Foto: AP
CNN-bygningen, Warner Center, blev evakueret, da der blev fundet en rørbombe. Foto: AP

Onsdag aften er der dukket billeder af gule postpakker med en lille sort ting i op på de sociale medier. Secret Service i USA har oplyst, at pakkerne indeholdte sprængstoffer, som er blevet sendt til en række fremtrædende demokrater, mediet CNN og milliardæren George Soros.

Det sker kun få uger før midtvejsvalget. I løbet af dagen er politikere, hvilke kan du se i bunden, blevet føjet til listen over modtagere af de mistænkelige pakker. Det mønster, der tegner sig, i det der kan kaldes pakke-angrebene, er, at det er Trump-kritikere, der har modtaget pakkerne.

CNN, som Trump ynder at kalde fake news, har i dag været gennemgået af et bombehold, mens bygningen var evakueret. Det skete efter, at der blev fundet en rørbombe.

Rørbomben skulle være 'forholdsvis primitiv' ifølge en embedsmand, skriver Reuters.

Den tilsendte pakker ligner den samme som milliardæren og filantropen George Soros modtog i mandags, oplyser en ikke navngiven embedsmand. Her var der også tale om et lille rør fyldt med eksplosive pulver, der var placeret i en postkasse af en unkendt gerningsmand. George Soros er blevet fordømt af Trump og udsat for voldsom kritik fra højreorienterede konspirationsteoretikere.

FBI: Bombe mod milliardæren George Soros

Bekymrende tider
Præsident Trump har til et event i staten Wisconsin onsdag udtalt sin bekymring over angrebene.

- I disse tider bliver vi nød til at stå sammen og sende et meget klart signal om, at trusler mod politiske mål ikke bliver tolereret i USA, siger han.

New Yorks borgmester, Bill De Blasio, kaldte det en 'klar terrorhandling' og at det er 'et forsøg på at underminere vores frie presse og dette lands ledere med brug af vold'.

Den tidligere amerikanske udenrigsminister og førstedame Hillary Clinton har også modtaget en pakke med sprængstof. Den blev fundet af secret service, der tjekker alt hende og Bill Clintons post. Onsdag aften kaldte hun det for 'bekymrende tider' og udtalte:

- Det er tider med dybe skel, og vi må gøre alt for at bringe landet sammen igen til et hele.

Også præsident Obama har fået tilsendt en pakke, der blev fundet af Secret Service. Hverken Obama- eller Clinten-familien har været i fare. Det skriver New York Times.

New Yorks guvernør venter flere mistænkelige pakker

Her kan du få et overblik over, hvad der er fundet hvor:

George Soros, milliardær og politisk stordonor.

Tirsdag skrev CNN, at milliardæren havde modtaget en pakke, som ifølge politiet tilsyneladende indeholdt sprængstoffer.

Hillary Clinton, demokraternes præsidentkandidat i 2016.

Secret Service oplyser onsdag, at der er fundet 'et funktionelt sprængfarligt objekt' i hjemmet hos den tidligere præsident Bill Clinton og den tidligere præsidentkandidat Hillary Clinton.

Hverken Bill eller Hillary Clinton kom på noget tidspunkt i nærheden af pakken, oplyser Hillary Clinton.

Barack Obama, demokrat og præsident fra 2009 til 2017.

En lignende pakke er også forsøgt sendt til den tidligere præsident Barack Obama. Heller ikke han eller hans familie var i nærheden af at komme i kontakt med pakken.

Den blev opsnappet af Secret Services kontrol med al post og alle pakker, der sendes til den tidligere præsident.

CNN

En pakke adresseret til den tidligere CIA-chef John Brennan er onsdag blevet sendt til CNN. På et billede, som CNN har lagt op på Twitter, kan man se et cylinderformet objekt med ledninger, der løber ud af objektet.

CNN har evakueret deres bygning.

Eric Holder, demokrat og tidligere justitsminister.

Ifølge mediet MSNBC er en pakke på vej til Obamas tidligere justitsminister blevet opfanget, før den kom frem.

Forbundspolitiet, FBI, oplyser, at pakken var sendt med forkert adresse, men med Debbie Wasserman Schultz' adresse som afsender. Pakken er derfor angiveligt blevet sendt retur mod hende.

Hun er medlem af Repræsentanternes Hus for demokraterne, og hun var et ledende medlem af Det Demokratiske Partis organisation under præsidentvalget i 2016.

Andrew Cuomo, demokrat og guvernør i delstaten New York.

På et pressemøde om pakkerne til Clinton-parret og CNN's studier i Time Warners bygning i New York, oplyser guvernøren for delstaten, Andrew Cuomo, at også han har modtaget en pakke. Det er uklart, hvad der var i pakken.

Falsk alarm

Beretninger om, at senator Kamala Harris, der er demokrat og fra delstaten Californien, også skulle have modtaget en lignende pakke, er blevet afvist.

Kilde: AP og Reuters.