Overfald på buschaufføren John gik verden rundt: Jeg tænkte kun på passagererne

Halvt bevidstløs og med blodet sprøjtende ud af en brækket næse, tænkte buschauffør John Nasir Khan kun på at få standset bussen og passagererne i sikkerhed. Bagefter undskyldte han forsinkelsen overfor passagerne, der var turister på vej til Københavns Lufthavn

Her fortæller John, hvad der skete i bussen. Video og redigering: 3F

Halvt bevidstløs og med blodet sprøjtende ud af næsen efter et overfald i bussen tænkte den 54-årige buschauffør John Nasir Khan, der kører for Arriva i København kun på at få standset bussen og få passagererne i sikkerhed.

Bagefter undskyldte han forsinkelsen overfor alle passagerer.

John Nasir Khan er en af ugens meget omtalte personer efter overfaldet søndag morgen. Med i bussen var 15-16 turister på vej til lufthavnen. Heriblandt den canadiske journalist André Picard fra avisen The Globe and Mail, der skrev om episoden på sin Twitter-profil.

Journalisten beskrev blandt andet, hvordan overfaldsmanden stak buschaufføren med kniv og derefter gik historien verden over i forskellige versioner. Men hvad skete der egentlig?

Fagbladet 3F har mødt John Nasir Khan i hans Nørrebro-lejlighed, hvor han plejer sin brækkede næse, der stadig bløder.

Den sande historie
Her fortæller han præcis, hvad der skete:

Klokken var 6.50 søndag morgen den 22. juli og John Nasir Khan kørte sin linje 5C mod Københavns Lufthavn. Han har en flok turister med, unge, gamle – en blandet flok, der skal nå deres fly. På Københavns Hovedbanegård stiger en stor, muskuløs fyr på.

– Han er udlænding og snakker engelsk til mig. Han råber med fægtende arme “You are taking my country. I want to kill all of you”. Han er ude på ballade, og passagererne er bange og stille, fortæller John Nasir Khan.

Han holder øje med manden bakspejlet for at se, om den ophidsede fyr slår på nogen. Så tager John Nasir Khan bussens mikrofon og siger over højttaleren til fyren. “Sid stille, eller jeg ringer til politiet”.

Blodet sprøjter ud af næsen
På det tidspunkt er bussen på vej mod et lyskryds på Amager Boulevard og farten er nede på 10-15 kilometer i timen. John Nasir Khan kan se, at manden kommer løbende i midtergangen op mod ham.

“You motherfucker. You want to call the police?” råber manden ind i ansigtet på John Nasir Khan, der sidder fastspændt i førersædet med sikkerhedsselen.

- Så svinger han sin højre arm og slår mig hårdt over næsen med knytnæven. Jeg er helt væk i 10 sekunder, mens det styrtbløder ud af næsen. Der er blod på skjorten, på rattet – overalt, husker John Nasir Khan.

Instinktivt tænker han med det samme på at få standset bussen og træder i sin halvbevidstløse tilstand på bremsen og trækker samtidig håndbremsen.

- Passagerernes sikkerhed er mit ansvar alene, og det var det første, jeg tænkte på. Det ligger dybt i mig efter mange år som buschauffør, siger John Nasir Khan, der har kørt bus i Danmark i seks år og i Bangladesh i 12 år.

Læge stoppede blødningen
Overfaldsmanden faldt en smule til ro og så og også ud til at blive nervøs over alt blodet, husker chaufføren.

- Jeg åbner ikke busdørene, for han skal ikke bare stikke af. Men så begynder han at gå op og ned af midtergangen og råbe “You have to drive now”, så jeg er bange for, at han skal slå mig igen. Jeg beder til, at politiet snart kommer, siger han.

To passagerer, en kvinde og en mand midt i 20’erne, hjalp ham med den blodige næse og ringede til politiet, der var fremme efter nogle minutter.

Inden da, steg en taxichauffør, der kunne se, at der var noget helt galt, på bussen for at hjælpe. Det samme gjorde en kvindelig læge, der tilfældigvis passerede bussen på sin joggingtur.

- Hun kiggede mig dybt i øjnene for at se, hvor alvorlig skaden var. Og sagde, at jeg ikke skulle være bange – hun kunne stoppe blødningen. Jeg er meget, meget glad og taknemmelig for hjælpen fra dem alle, siger han.

Da politiet kom ind i bussen rakte den 38-årige overfaldsmand armene i vejret og blev anholdt af politiet uden dramatik. Han blev senere sigtet for vold mod person i offentlig tjeneste af Københavns Politi.

Chaufføren: Undskyld forsinkelsen
Lige efter overfaldet gik John Nasir Khan ned til de rystede passager, der alle var rasende på overfaldsmanden.

- Jeg sagde, at jeg var ked af, at de blev forsinket på grund af mig. De var jo alle turister på vej til Københavns Lufthavn og skulle nå et fly hjem. Bussen er mit ansvar, siger han.

 John Nasir Khan kom med ambulance på hospitalet, hvor han fik konstateret “fraktur af næseben” og mistanke om hjernerystelse.

Han er en gang tidligere blevet overfaldet af nogle knægte, der ikke ville slukke deres cigaretter i bussen. De tog ham i kraven og slog ham i ansigtet.

- Det var meget ubehageligt, men jeg var ikke bange for at køre igen, siger John Nasir Khan.

Han er rystet, men også denne gang er han klar til at sætte sig bag rattet, når ugen er omme.

- Jeg har fået en supergod behandling af mit firma og har selv valgt at køre på mandag, efter at jeg har taqet den med ro hjemme i denne uge, siger han og fortsætter:

- Jeg er ikke bange for at køre. Jeg har været udsat for en tilfældig idiot, der havde en dårlig dag. Det er sjældent, det sker. Det fortalte jeg også til passagererne, der ikke kunne forstå, hvordan det kunne ske i fredelige Danmark, siger han og slutter:

– Jeg er bare glad for, at han ikke havde en kniv eller en pistol, og at jeg fik stoppet bussen, så der ikke skete passagerne noget, siger han.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

En del gerningsmænd synes at gå fri