Overfaldt 12-årig pige på voldsom vis: Han græd da han fik sin dom

En kun 12-årig pige kæmpede heroisk mod en 22-årig mand, der lavede et voldsomt røverisk overfald mod den lille pige

En 22-årig mand, der blev filmet af et overvågningskamera, mens han udførte et voldsomt røverisk overfald mod en kun 12-årig pige i den britiske by Derby, har skabt stor vrede i Storbritannien. Den 22-årig mand smed voldsomt rundt med den lille pige, mens han forsøgte at stjæle hendes mobiltelefon.

Den kun 12-årige pige var imidlertid både stædig og modig og kæmpede en heroisk kamp mod den dobbelt så store mand. Til sidst fik den 22-årige mand dog overtaget over den lille pige og stjal hendes iPhone 6s, hvorefter han hurtigt gik væk fra gerningstedet på Cambridge Street i Derby.

Nu er der imidlertid endelig faldet dom i sagen, hvor den 22-årige mand Patrik Gunar, der oprindeligt kommer fra Slovakiet, blev idømt tre års fængsel for det røveriske overfald mod den 12-årige pige, der fik stjålet sin iPhone 6s. Den 22-årige Patrik Gunar græd, da han erklærede sig skyldig i det røveriske overfald og blev idømt tre års fængsel.

Det skriver flere medier heriblandt Metro og BBC

Midt på Cambridge Street i byen Derby bliver den kun 12-årige pige her overfaldet af den 22-årige mand. (Foto: Derbyshire Constabulary)
Midt på Cambridge Street i byen Derby bliver den kun 12-årige pige her overfaldet af den 22-årige mand. (Foto: Derbyshire Constabulary)
 

Under tidligere politi-forhør har Patrick Gunar indrømmet, at han begik røveriet mod den lille pige, fordi hun umiddelbart lignede et let bytte. I forbindelse med sagen offentliggjorde politiet i Derby overvågnings-videoen, der skabte stort røre i England. Den blev efterfølgende delt på de sociale medier af mange kendisser, heriblandt den berømte journalist og X Factor-dommer Piers Morgan samt af Gavy Roslin, Nick Knowles og Michael Vaughan.

Den lille pige fik også hjælp fra flere sider. Hun fik tilbudt gratis undervisning i selvforsvar, og der blev lavet en indsamling, hvor der lynhurtigt blev samlet mere end 20.000 kroner ind til pigen.

I en udtalelse fra den 12-årige pige lyder det:

- Jeg vil gerne takke for al den støtte, jeg har modtaget. De hjertevarme kommentarer betyder meget for mig og min familie. De mange positive reaktioner har været med at styrke min selvtillid. Jeg var nemlig helt nede umiddelbart efter overfaldet, lyder det fra pigen, der også takker politiet for, at de så hurtigt fandt frem til gerningsmanden.

- Jeg vil også gerne takke for de mange donationer til mig. Det betyder, at jeg kan købe en ny mobiltelefon samt erstatte det tøj, jeg havde på, da forbrydelsen fandt sted.

Den 22-årige Patrik Gunar græd, da han modtog sin som på tre års fængsel for røverisk overfald mod den kun 12-årige pige.(Foto: Derbyshire Constabulary)
Den 22-årige Patrik Gunar græd, da han modtog sin som på tre års fængsel for røverisk overfald mod den kun 12-årige pige.(Foto: Derbyshire Constabulary)
 

1 af 3 Midt på Cambridge Street i byen Derby bliver den kun 12-årige pige her overfaldet af den 22-årige mand. (Foto: Derbyshire Constabulary)
2 af 3 Den 22-årige Patrik Gunar græd, da han modtog sin dom på tre års fængsel for røverisk overfald mod den kun 12-årige pige.(Foto: Derbyshire Constabulary)
3 af 3 Til venstre i billedet har den 22-årige mand kastet den lille pige til jorden for at stjæle hendes mobiltelefon. Da han fik sin dom på 3 års fængsel græd han.(Foto: Derbyshire Constabulary)