Overlæge tiltalt for bedrageri: Snød sygehus for 100.000 kroner

En overlæge på Regionshospitalet i Viborg skulle ifølge anklageskriftet have trukket 100.000 kroner fra sygehusets forskningskonti

Regionshospitalet Viborg. Foto: PR-FOTO
Regionshospitalet Viborg. Foto: PR-FOTO

I stedet for bruge 100.000 kroner til forskning fik en overlæge på Regionshospitalet i Viborg i stedet udbetalt pengene til sig selv.

Sådan lyder tiltalen mod overlægen ifølge Viborg Folkeblad, der har fået aktindsigt i anklageskriftet.

- Svindlen er foregået ved, at han har bestilt og betalt rejser og anmodet regionen om refusion. Men derefter er rejserne blevet afbestilt, og pengene ført tilbage til hans konto. Alligevel har han modtaget refusionen fra regionen, siger advokaturchef Per Kiel Lauritsen til Ritzau.

Lægen skulle have bestilt rejser og booket hotel for penge fra sygehusets forskningskonti. Men når pengene så blev udbetalt til hans private Diners Club-konto, blev både hotel og fly afbestilt et par dage senere.

Det har taget advokaturen fra Midt- og Vestjyllands Politi næsten et år at efterforske sagen, som nu skal for retten den 2. maj.

Sygehuset opdagede bedrageriet og politianmeldte sagen sidste sommer, da de ved en gennemgang af forskningkontien opdagede de manglende penge.

Ved et indledende retsmøde blev der efterfølgende nedlagt navneforbud, selvom retsmødet ikke fremgik af retslisten, skriver Viborg Folkeblad.

Overlægen bestilte blandt andet en rejse til Atlanta i USA i 2011 for 40.000 kroner, men fik efterfølgende udbetalt pengene til sig selv.

Ifølge mediet har overlægen benyttet den samme fremgangsmåde hver gang.

Efter politianmeldelsen blev den tiltalte bortvist fra Regionshospitalet i Viborg og fik kort efter job på et hospital i Østdanmark.