Overlevede 17 timer i havet: Nu skal båden repareres

Thorbjørn overlevede imponerende 17 timer i havet for blot fire dage siden - nu er han næsten klar til at sejle igen

Her kan du se interview med Thorbjørn Hendil, da han fredag var tilbage på sin bød. (Video: Per Rasmussen)

Du kan se interview med Thorbjøn Hendil, som fredag var tilbage på sin båd, herover artiklen

– Always look on the briiight side of life, sang Thorbjørn Hendil, mens han flød rundt i havsnød ved Vejrø i en situation, som de fleste nok ville opleve som et mareridt. Her lå han 17 timer i vandet, hvilket var længe nok til at få et eftersøgningshold med helikoptere til at give op.

Men Thorbjørn sang aldrig på sidste vers. Han var hverken bange eller panisk, og netop dét var nøglen til overlevelse forklarer han, da Ekstra Bladet fredag mødte ham tilbage på sin båd.

– Jeg er ikke i tvivl om, at det er derfor, jeg overlever. Det er fordi, jeg ikke er bange, fordi jeg ikke går i panik, fordi jeg stille og roligt handler mig ud af det. Var jeg gået i panik, og blevet bange og panisk, så er jeg ikke i tvivl om, at det ville forkorte min levetid væsentligt. Jeg følte heller ikke, at jeg efter 17½ time var ved at køre på sidste vers. Jeg havde stadigvæk både temperaturen og lysten til at fortsætte og var ved mine fulde fem. Men det kan selvfølgelig hurtig gå ned ad bakke og efter en halv time kan tingene se helt anderledes ud. Det skal jeg ikke gøre mig klog på, siger han.

Thorbjørn rydder op i båden. For tre dage siden lå han 17 timer i havet. (Foto: Per Rasmussen)
Thorbjørn rydder op i båden. For tre dage siden lå han 17 timer i havet. (Foto: Per Rasmussen)
 

Thorbjørn lå i vandet i 17 timer: - Jeg kiggede på stjerner og sang

Havde endnu mere i sig
Thorbjørn faldt i vandet, da han ville tisse i en spand, som skulle tømmes i havet. Først efter 17 og en halv time blev han reddet af et kærestepar, der tilfældigt sejler forbi ham på vej på sommerferie. De måtte hive ham op med tov og efterfølgende blev han fløjet på hospitalet i en helikopter.

– Men min temperatur i helikopteren var forholdsvis høj, den var alligevel 36 grader. Så alt tyder på at jeg ikke har været nede i kritisk temperatur, da jeg blev hevet op af vandet, selv om den helt sikkert har været lavere end de 36. Alt tyder på, at jeg havde noget tid endnu – også efter de 17 og en halv time. Ikke at jeg havde lyst til at forlænge den pine, siger Thorbjørn Hendil, hvis overlevelse betegnes som ’imponerende’ af den lokale ordensmagt i Vordingborg.

Her ses Thorbjørns båd, der drev i land, mens lystsejleren flød rundt på havet. (Foto: Per Rasmussen)
Her ses Thorbjørns båd, der drev i land, mens lystsejleren flød rundt på havet. (Foto: Per Rasmussen)
 

Kærestepar reddede savnet lystsejler: - Det er helt vildt surrealistisk

Mærkeligt og surealistisk
Thorbjørn blev udskrevet efter blot tre timers indlæggelse på Odense Universitetshospital, og fredag var han allerede i gang med at reparerer skaderne på sin båd. Blandt andet var inventaret i båden var blevet kastet rundt, mens den var førerløs.

– Der var dog heller ikke helt orden i tingene, da jeg røg over bord, spøger Thorbjørn, der allerede er på båden igen, for at 'mærke, hvordan det er'.

– Hvordan er det at være tilbage?

– Det er helt fint. Jeg flyttede jo båden her 50 meter og lagde den et nyt sted. Det var fint nok. Det er lidt mærkeligt og surealistisk.

– Hvornår vil du sejle den retur?

– Om en uge. De lover dårligt vejr, og jeg skal også lige lande følelsesmæssigt. Jeg kan ikke komme udenom, at rent følelsesmæssigt, så er man påvirket.

Nu venter opgaven med at få repareret de wirer, der sprang, da han røg i vandet.

(Foto: Per Rasmussen)
(Foto: Per Rasmussen)

Sådan overlevede lystsejler 17 timer i vandet

Lystsejler slår alle odds efter 17 timer i vandet: - Det er exceptionelt