Annonce:
Annonce:

Overså højspændingsledning: Dræbt af kæmpe strøm-chok

Lastbilchauffør overså højspændingsledning, som forvandlede hans køretøj til en dødsfælde

Annonce:
Følg Krimi

En 57-årig østjysk lastbilchauffør betalte omkring klokken 14.30 i eftermiddag med sit liv, da han overså en højspændingsledning under aflæsning af kartoffel-affald ved en landejendom i Frederiks sydvest for Viborg.

- Det er en frygtelig tragisk ulykke, siger Bjarne Askholm, vagtchef i Midt- og Vestjyllands Politi, og forklarer, at professionelle redningfolk kort efter forsøgte at genoplive chaufføren. Men det lykkedes ikke.

Mandens nærmeste familie har været til ligsyn på Viborg Sygehus og har identificeret den afdøde. Politiet bekræfter, at han er fra Djursland og er ansat i et vognmandsfirma i Grenaa.

Lastvogn brød i brand
Dødsulykken skete, da chaufføren var i færd med at tippe ladet og læsse kartoffel-pulpen af ved en landbrugsejendom. Produktet bruges til affodring af kvæg.

Annonce:

- Han må have overset højspændingsledningen, og da toppen af ladet ramte den brød dele af køretøjet i brand. På et tidspunkt ville chaufføren hoppe ud af førerhuset. Han må være kommet i berøring med karosseriet, hvorefter han fik strøm igennem kroppen, siger Bjarne Askholm.

Politiets vagtchef kan ikke med nøjagtighed fortælle, hvor stor spænding, der er tale om. Men naboer bekræfter overfor Ekstra Bladet, at der løber omkring 60.000 volt igennem højspændingsledningerne.

Kørte frem med åbent lad
En af beboerne på vejen, Arne Krath, var ikke i tvivl om, at der var sket en alvorlig ulykke.

- Der lød et ordentligt brag, siger naboen, som befandt sig et godt stykke væk.

Kartoffel-pulpen blev leveret til gårdejer og kvægavler Ejgil Jung, som til Ekstra Bladet fortæller, at ulykken skete, fordi chaufføren efter aflæsningen kørte frem uden at sænke ladet på plads.

- Det er selvfølgelig ikke så smart. Redningsfolkene sagde, at chaufføren hang i døren, siger Ejgil Jung, som vurderer, at højspændingsledningen hænger cirka 10 meter oppe.

Annonce:

Øjenvidne i sikker afstand
Ejgil Jung var på markarbejde, da ulykken skete, og det var naboen Hans Christensen, som ringede 112. Overfor Ekstra Bladet forklarer han, at han ikke var øjenvidne til ulykken, og at han i hele forløbet holdt sig på sikker afstand.

- Jeg havde ikke lyst til at sætte livet på spil ved at komme nærmere, siger Hans Christensen.

En bilinspektør har efter ulykken foretaget tekniske undersøgelser, som i de nærmeste dage kan afklare, nøjagtig hvad der skete og om sikkerheden omkring aflæsningen var i orden.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
En formand, der gør, hvad der bliver sagt
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: