Oversvømmelse af fodboldbane i Marokko koster syv livet

En flod løb over sine bredder og oversvømmede en fodboldbane i Marokko onsdag. Otte personer blev skyllet væk

Mindst syv personer er omkommet i en oversvømmelse af en fodboldbane i Marokko.

- Vi er i chok. Jeg er 64 år, og jeg har aldrig set lignende nedbør, siger et øjenvidne, som ikke ønsker sit navn frem.

Voldsom regn fik en flod nær fodboldbanen, hvor en kamp var i gang, til at løbe over sin bredder. Vandet begravede banen i vand.

Otte mænd, som havde søgt ly på taget af omklædningsrummene, blev taget af vandmasserne, beretter vidnet. Redningsmandskab har fundet en person i live.

En 17-årig død
De omkomne er en 17-årig dreng samt seks ældre mænd, som var tilskuere til fodboldkampen.

Billeder og videooptagelser delt på sociale medier viser personerne blive skyllet væk af mudret vand. Klubhuset blev også jævnet med jorden.

Marokkos nationale vejrtjeneste havde advaret om risiko for kraftig regn og storm onsdag eftermiddag i flere af landets provinser.

Den voldsomme nedbør kommer efter en længere periode med tørt vejr. Ifølge lokale medier gør det oversvømmelser mere voldsomme end ellers.

Ikke noget særsyn
Onsdagens hændelse fandt sted i landsbyen Tizert i den sydlige del af Marokko.

Oversvømmelser er ikke noget særsyn i det nordafrikanske land. I slutningen af juli omkom 15 personer i et mudderskred udløst af en stormflod i nærheden af Marrakesh.

I 2014 omkom omkring 50 personer i oversvømmelser i den sydlige del af Marokko.

En undersøgelse i 2015 fremhævede mislighold af infrastruktur samt et utilstrækkeligt varslingssystem og katastrofeberedskab som hovedårsager til de ofte katastrofale konsekvenser af oversvømmelser.