Annonce:
Annonce:

Overvågning skal fælde kidnapperbande

To mænd blev udsat for særdeles grov vold og blev afpresset for mere end en million kroner. Tre af de tiltalte mentalundersøges med henblik på at afklare, om anklageren vil kræve en forvaringsdom

Hør om sagen her
Annonce:
Følg Krimi

RETTEN PÅ FREDERIKSBERG (Ekstra Bladet): Videoovervågning skal være med til at fælde seks mænd, der ifølge anklagemyndigheden står bag to særdeles grove tilfælde af kidnapning, vold og afpresning.

I hvert fald indledte specialanklager Jakob Buch-Jepsen sin forelæggelse af sagen med at vise billeder, der - ifølge politiet - placerer flere af de tiltalte på de steder, hvorfra de to mænd blev kidnappet. Den ene video viser tilmed, hvordan det ene offer bliver båret ud af en opgang.

Ifølge anklageskriftet er de to ofre med fire dages mellemrum blevet frihedsberøvet og udsat for særdeles grov vold. Den ene offer blev blandt andet bagbundet og fik en plastikpose over hovedet, hvorefter han fik snøret gaffatape om halsen. Han mistede bevidstheden og var i overhængende livsfare, fremgår det af en rapport fra hospitalet.

Annonce:

To kidnappede ofre nær kvalt med plastikposer over hovedet

Anklageren viste billeder af manden, som efter flere timers tilfangetagelse gik direkte til politiet, hvor han fik taget fotos af sine skader. Billederne viser blandt andet, hvordan offeret havde mærker på både hænder, fødder og om halsen - og rundt omkring det ene håndled sad der gaffatape fra bagbindelsen.

Kidnapningen skete ifølge anklageren i forbindelse med et afpresningskrav.

Det andet offer blev kidnappet og holdt til fange i flere dage, hvor han ligeledes blev afpresset for flere hundrede tusinde kroner. Han fik ligeledes en pose over hovedet og mistede bevidstheden, og billeder, der er taget af ham efter hans fangenskab, viser tydelige tegn på vold. Manden har blandt andet to store, blå mærker omkring øjnene.

To kidnappede ofre nær kvalt med plastikposer over hovedet

Annonce:

De seks tiltalte nægter sig alle skyldige. Fire af dem har indvilliget i at forklare sig i retten, mens de to sidste ikke ønsker at give deres bidrag til sagen.

De to kidnapninger fandt sted 25. og 29. august sidste år, og de seks tiltalte er blevet fængslet over en periode fra oktober sidste år til marts i år. De fleste af dem har løbende afgivet forklaringer om et eller flere af forholdene, men nægter altså alle de grove anklager.

Bliver de dømt, risikerer de lange fængselsstraffe, ligesom to af mændene risikerer at blive udvist af Danmark.

For tre af de tiltalte er der taget forbehold for, at anklageren vil kræve en forvaringsdom, men det bliver der først taget stilling til, når deres mentalundersøgelse er færdiggjort.

Efter frokost skal den ene af de seks tiltalte afhøres, og de kommende dage skal de tre andre, der har indvilliget i at tale, også afgive forklaring. Der er afsat 13 dage til sagen, som forventes afsluttet 14. december.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: