Overvågningskameraer var i stykker ved Epsteins celle

FBI undersøger to ødelagte overvågningskameraer, der skulle have overvåget uden for Jeffrey Epsteins celle

AP-journalist Kim Mustian udlægger hele sagen her. Video: AP

To ødelagte overvågningskameraer uden for den afdøde finansmand Jeffrey Epsteins celle bliver undersøgt af det amerikanske forbundspoliti, FBI.

Det fortæller en kilde inden for politiet til nyhedsbureauet Reuters.

Epsteins advokater, Reid Weingarten og Martin Weinberg, har over for den amerikanske distriktsdommer Richard Berman sået tvivl om obduktionen af Epstein, der viste, at Epstein hængte sig selv i sin celle i Manhattan Correctional Center 10. august.

De to overvågningskameraer skulle have filmet i en vinkel, der dækkede cellen, skriver Reuters.

Det amerikanske medie The Washington Post skrev mandag, at der var optagelser på et af kameraerne, men at de blev fundet ubrugelige. Det har USA's justitsministerium nægtet at kommentere.

Overvågningskameraerne er blevet sendt til undersøgelse i et laboratorium i byen Quantico i Virginia, hvor FBI undersøger alt bevismateriale.

FBI har ikke kommenteret Reuters' oplysninger.

66-årige Epstein var anklaget for menneskehandel og overgreb mod adskillige mindreårige piger. Han risikerede op til 45 års fængsel.

Epsteins selvmord har været omgærdet af flere konspirationsteorier, da han havde været på venskabelig fod med USA's præsident, Donald Trump, tidligere præsident Bill Clinton og Storbritanniens prins Andrew.

Netop prins Andrew er kommet i centrum, efter at de 16 kvinder, der har anklaget Epstein for sexforbrydelser, har afgivet vidneudsagn i løbet af ugen.

En af kvinderne - Virginia Roberts Giuffre - hævdede efter en høring i New York onsdag, at hun som 17-årig blev holdt som sexslave af milliardæren og her blev tvunget til samleje med den britiske prins Andrew.

- Han ved præcis, hvad han har gjort, og jeg håber, han fortæller sandheden, sagde 35-årige Virginia Roberts Giuffre ifølge nyhedsbureauet AP.

Prins Andrew og Epstein var venner, men den britiske prins har hele tiden nægtet at være indblandet.

Ved et retsmøde tirsdag uddybede flere af de 16 kvinder deres anklager om sexforbrydelser mod Epstein.

En af dem var Courtney Wild, som angiveligt blev misbrugt af Epstein i Florida, da hun var 14 år.

- Han var en fej kujon, sagde hun under retsmødet.

En anden af kvinderne Jennifer Araoz sagde til retsmødet, at Epstein voldtog hende i sin luksusejendom i New York, da hun var 15 år og drømte om at blive skuespiller.

- Han stjal mine drømme fra mig, min chance for at følge en karriere, som jeg var vild med.

- Det går mig frygteligt på, at jeg aldrig kommer til at stå over for den person, som udnyttede mig, i en retssal. De lod denne mand begå selvmord og dermed dræbe chancen for, at retfærdigheden kunne ske fyldest for mange andre, sagde Araoz.

Du kan læse mere om sagen her:

Prins indrømmer: Jeg sov i pædofili-anklaget milliardærs hjem

Epstein skrev testamente to dage før sit selvmord

Prins i rullende skandale: Med model i 'lolita-fly' til orgie-ø