Overvejer nyt værktøj i eftersøgning af Kim Wall

Svensk politi er fortsat i gang med eftersøgningen af den forsvundne svenske freelancejournalist Kim Wall

Svensk politi overvejer at sætte hunde ind i eftersøgningen af Kim Wall på vandet i morgen. Foto: Fredrik Winbladh/Swedish Sea Rescue Society/TT News Agency via AP
Svensk politi overvejer at sætte hunde ind i eftersøgningen af Kim Wall på vandet i morgen. Foto: Fredrik Winbladh/Swedish Sea Rescue Society/TT News Agency via AP

Ved du noget? Kontakt os på 1224@eb.dk eller SMS/MMS på 1224 (koster alm. takst)

Svensk politi har søgt efter 30-årige forsvundne Kim Wall med helikopter på den svenske side af Øresund fra sydkysten og op til Landskrona i dag. Men desværre uden held.

- De sidste par dage har vi fundet nogle genstande, som vi har samlet op, men intet, der har bidraget til denne sag. Noget tøj og andet, siger Mattias Sigfridsson, kriminalkommisær i Malmø Politi, der er bindeled til dansk politi.

Ubåds-mysteriet: Her skal politiet have hjælp

Svensk politi fortsætter eftersøgningen i løbet af weekenden, og de overvejer at tage et nyt værktøj i brug.

- Vi planlægger at søge med hunde på både i samme område som i dag. De kan give indikationer på, om der er et menneske under vand. Jeg kan ikke sige præcist, hvor vi vil søge endnu, og det er heller ikke helt sikkert endnu. Men vi ser på mulighederne, siger Mattias Sigfridsson og fortæller, at eftersøgnings-planen bliver justeret hele tiden.

Lystsejlere skal være vågne
Drabschef Jens Møller fra København Politi sagde i en video-pressemeddelelse i går, at de leder efter et lig i sagen om den forsvundne journalist, og dermed altså ikke formoder, at Kim Wall er i live.

Han opfordrer lystsejlere til at have et vågent øje, når de sejler ud. Særligt når de er på havet i Køge Bugt og tilstødende farvande

- Vi vil gerne bede om, at man, hvis man støder på drivende objekter, gør sig den ulejlighed lige at sejle hen forbi, ser, om det er noget, der kan have interesse for vores sag. Og vi vil også gerne have, hvis man er så overskudsagtig, at man kan samle det op og tage det med. Fjerne det, så de samme elementer ikke flere gange kommer til at være en forstyrrende del af de henvendelser, vi får fra forskellige mennesker på havet, sagde han.

Peter Madsen er sigtet for drab på Kim Wall, og under grundlovsforhøret i lørdags blev der rejst en subsidiær sigtelse, der er mildere end drab, efter straffelovens bestemmelse om uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder.

Forsvundne Kims familie: Nu ser det ud til, at det værste er sket