OW Bunkers topledelse stævnes for enormt millionbeløb

Topledelsen i OW Bunker kendte alt til løbske kreditter i datterselskab i Singapore, fastslår kuratorerne

Følg Krimi

Den øverste ledelse i det kollapsede nordjyske selskab OW Bunker var fuldt ud bevidst om, hvad der foregik i datterselskabet i Singapore, inden selskabet kollapsede.

Derfor må også cheferne fra hovedkvarteret i Aalborg til lommerne, når regnskabet skal gøres op, fastslår kuratorerne, der er klar med det første erstatningskrav ifølge Berlingske.

Kuratorerne, der i oprydningen efter OW Bunker-kollapset har adgang til interne dokumenter, kræver således, at fem topfigurer i selskabet, herunder den detroniserede topchef Jim Pedersen, betaler over 654 millioner kroner i erstatning, skriver avisen.

For to måneder siden lod OW Bunkers bestyrelsesformand, Niels Henrik Jensen, ellers forstå, at topledelsen og bestyrelsen intet kendte til de løbske kreditter på 750 millioner kroner, som OW Bunkers datterselskab havde ydet en bestemt kunde.

Men det passer ikke, fastslår OW Bunker-boets specialkurator, Søren Halling-Over­gaard, i et ti sider langt dokument, der ifølge Berlingske er sendt til de fem personer.

Jim Pedersen, finansdirektør Morten Skou og direktør Götz Dieter Lehsten kendte alt til de løbske kreditter, fastslår kurator.

På den baggrund rejser konkursboet erstatningskrav mod de tre OW Bunker-topfolk.

Det samme gælder de to ansvarlige direktører fra datterselskabet Dynamic Oil Trading (DOT), skriver Berlingske.

Ifølge Søren Halling-Overgaard ydede OW Bunkers datterselskab i Singapore sin kunde Tankoil Marine Services kæmpekreditter, selv om kunden havde en kreditlinje på nul.

På den baggrund vurderer han, at Jim Pedersen, Morten Skou, Götz Dieter Lehsten samt Lars Møller og Kimmie Goh har pådraget sig et erstatningsansvar ved ikke at overholde koncernens kreditgrænse.

Der er endnu ikke fundet grundlag for at holde bestyrelsen i OW Bunker ansvarlig for det tab, som selskabet har lidt på handlen med Tankoil Marine Services, skriver Berlingske.

BREAKINGBREAKING

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+