Oxfeldt: Bandeproblemer har aldrig været mere vanvittige

For at bremse skyderierne i København skal der flere betjente på gaden og laves forebyggende indsatser

Formand for Politiforbundet, Claus Oxfeldt, er ikke i tvivl om, at banderne føler sig presset. Foto: /ritzau/Cicilie S. Andersen
Formand for Politiforbundet, Claus Oxfeldt, er ikke i tvivl om, at banderne føler sig presset. Foto: /ritzau/Cicilie S. Andersen

Bandeproblemerne har aldrig været mere vanvittige og åbenlyse, end de er i øjeblikket.

Det siger formanden for Politiforbundet, Claus Oxfeldt, efter at to helt uskyldige unge mænd blevet ramt af skud på Nørrebro og i Tingbjerg i København.

- Det er ganske forfærdeligt. Når uskyldige mennesker bliver ramt, er det endnu mere alvorligt, end når de rammer hinanden. Så bliver det rigtig uhyggeligt, siger han.

Siden 15. juni har der været ikke mindre end 18 banderelaterede skyderier i København.

Det, at flere tilfældige unge mænd er blevet ramt af skud, er ifølge Claus Oxfeldt et tegn på, at banderne er pressede.

- De er så meget i panik over andre grupperinger, at de kommer til at skyde tilfældige mennesker, siger han.

Flere patruljer på gaden
For at komme konflikter og skyderier på åben gade til livs skal politiet have ressourcer til at lave en forebyggende indsats, siger Claus Oxfeldt.

Det handler om, at politiet skal være til stede og synlige på gaden ved at gå og køre patrulje.

Claus Oxfeldt mener, at politiet grundlæggende har de rigtige værktøjer, men at der er ikke betjente nok til at løfte den forebyggende indsats.

- Man kan komme med nok så mange flotte bandepakker, men det er antallet af hænder og forebyggende arbejde, der rykker, siger Oxfeldt til Ekstra Bladet og tilføjer:

- Vi har ikke haft ressourcer til at dyrke det præventive område de seneste år. Det gør det nemmere at rekruttere unge mennesker til de forfærdelige miljøer, og det ser vi konsekvenserne af nu.

- Vi bruger ikke nok tid og ressourcer ude på skoler, hvor vi skal tale de unge fra det her vanvid.