Påkørt af lastbil efter tvist om ejendomshandel

Ejendomsmægler forklarede i retten om chikane fra lastbilchafførens side

(Foto: Polfoto/Joachim Adrian)
(Foto: Polfoto/Joachim Adrian)

Retten i Næstved afgjorde tirsdag, at det var bevidst, da en lastbilchauffør i juli sidste år kørte ind i siden på en firehjulstrækker. Bag rattet sad en ældre ejendomsmægler, som den 50-årige chauffør tidligere havde benyttet til at få solgt sin landbrugsejendom, skriver Sjællandske.

I retten forklarede den tiltalte, at han var meget bange for mægleren, som havde tvunget ham til at skrive under på handlen. Han kunne dog ikke sige, hvad frygten konkret bestod i, eller præcis hvordan han var blevet truet.

Ejendomsmægleren fortalte fra vidneskranken derimod om chikane fra lastbilchaufførens side, som kulminerede da han blev påkørt af den 12 tons tunge lastbil.

- Han gloede på mig, inden han kørte ind i mig. Det var en bevidst handling for at ramme mig, lød det ifølge Sjællandske.

Lastbilchaufføren mente, at der havde været tale om et uheld, men den købte anklager Steffen Pedersen ikke:

- Chaufføren har 22 års erfaring og aldrig været impliceret i andet end to fartbøder. Med hans erfaring kan der ikke være tale om et uheld.

- Læg dertil tvisten imellem parterne. Så mange kørte kilometer gennem årene uden uheld, og så sker det lige på den strækning. Det er simpelthen for usandsynligt, lød det i hans procedure.

Retten valgte at følge anklagerens påstand om 60 dages ubetinget fængsel, som blev anket på stedet af lastbilchaufføren.